vv Strijen 1 wint belangrijke uitwedstrijd tegen CWO 1

9

Strien heeft het weer laten zien, in de op papier zo belangrijke wedstrijd om de bovenste plaatsen hebben zij een knappe overwinning behaald. CWO wat vorige week koploper SHO klop gaf in eigen huis, had al laten weten in de kranten dat zij de beste ploeg hadden in deze klasse. Dat was dus een waarschuwing richting Strijen wat daardoor dus gemotiveerd naar Schiedam kwam.

Immers winst zou de eerste plaats betekenen. Met in het doel de 48 jarige Hielke Brugts die de geschorste Dominique van Duijn moest vervangen en die even liet zien dat leeftijd geen grens hoeft te zijn om in klasse in te boeten. Met hem keken de bezoekers uit de Hoekse Waard dus eerst even de kat uit de boom en begonnen behoudend aan de wedstrijd. Gaandeweg de eerste helft bleek CWO niet de wonderploeg te zijn die zij dachten te zijn. Alles draait een beetje om Burak Ursan, een handige dribbelaar met ook nog eens een goed schot van afstand. Als je dan als Strijen zijnde hem weet uit te schakelen dan is het elftal al voor de helft bedwongen.

Zeker als dan zijn bewaker (Gregory Ricky Brader) een uitstekende wedstrijd speelt, zijn medespelers hem niet voorzien van een bruikbare pass of inspeelbal dan is dat gevaar bezworen. Zeker er zijn nog een aantal balvaardige jongens in het elftal van CWO maar een hecht team was het deze midaag niet, geen combinatie voetbal maar individuele acties die Strijen niet konden verontrusten. Strijen wat op zeker speelde en gaande de wedstrijd ging dicteren kreeg meer greep op het middenveld en de ontwakende Dennis Knuppe kon gaan beginnen met het overmeesteren van CWO. Met de op links goed spelende Sven Post kon alleen nog maar gestopt worden door de nodige overtredingen wat voor Miloud Bel-Hassani al rap geel opleverde. Echter het leverde nog geen kansen op daar de verdediging van CWO goed stand hield. Helaas voor CWO moest Patrick Medina het veld in de 34e minuut verlaten met een blessure en dat kwam de organisatie in de achterhoede niet ten goede. Tot de rust wist de CWO keeper Marice de Groot het nog te redden en hij had nog de meeste last van de laag staande zon en niet van schoten of doelpogingen van Strijen. Jammer dat de technische staf van de Schiedammers niet in de gaten had dat hij best wel een zonneklep kon gebruiken.

Na rust een totaal ander spelbeeld, een meer op de aanval spelend Strijen dat in Dennis Knuppe zijn beste man had, die het prima kan vinden met de goed spelende Ramon Barendregt en voor veel gevaar zorgde voor de Schiedamse goal. Hij was het dan ook die randje zestien een meesterlijke vrije trap (toegekend door een elleboog in het gezicht van Sven Post) in de kruising deed belanden en voor de 0-1 zorgde. Dat was gelijk dan ook de gebruikelijke mokerslag voor de tegenstanders en die moesten dan twee minuten na de achterstand, ook nog eens met 10 man verder door een rode kaart voor invaller Levi Spencer Salamao.

Strijen wat in die fase CWO overspeelde besliste in de 65e minuut definitief de wedstrijd door na een schitterende combinatie, met een schot, van net buiten het strafschop gebied, de 0-2 te laten aantekenen. Doelpuntenmaker Dennis Knuppe na assist van Sven Post. Het was aan keeper de Groot te danken dat de score niet hoger is uitgevallen want een aantal reddingen van hem waren van grote klasse. De fusstratie van CWO was groot doordat zij in de tweede helft totaal werden overklast door Strijen wat ook nog eens Warren Morais Soares zag vertrekken met een tweede gele kaart. Strijen wat niet zozeer meer aandrong had nog wel wat kansen via Sven Post en Gerben de Winter (ingevallen voor Dennis Barendregt) maar was dik tevreden met het resultaat.

De zege was verdiend en mede door de betere conditie van Strijen was het de terechte winnaar van het gesloopte CWO.