Afvalstoffenheffing opnieuw lager

5

Afgelopen maandagavond heeft het algemeen bestuur van de Regionale Afvalstoffendienst (RAD) Hoeksche Waard besloten de tarieven voor 2012 opnieuw fors te verlagen.

De afvalstoffenheffing in de Hoeksche Waard is nu vrijwel de laagste in de provincie Zuid-Holland.

Het tarief voor een meerpersoonshuishouden daalt met ruim 11% tot een bedrag van € 182,=. Deze daling van € 23,= per huishouden is mogelijk door een lager aanbod van afval en een betere scheiding van het afval. De inzameling van plastic verpakkingsafval neemt nog steeds toe. De verwachting is dat in 2011 ruim 17 kilo per aansluiting wordt opgehaald. Dit zijn meer dan 150 vrachtwagens! Dit plastic wordt gebracht naar de sorteerinstallatie in Rotterdam. Hier wordt het gesorteerd en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Ook de inzameling van papier en textiel neemt verder toe. Bovendien komen er op de milieustraat in Westmaas steeds meer nieuwe mogelijkheden om afval gescheiden aan te leveren. Voorbeelden van waardevolle stromen zijn de zogenaamde harde kunststoffen zoals tuinmeubelen en speelgoed, oude computers en alle andere apparatuur waar een stekker aan zit.

De afvalstoffenheffing is een belasting die wordt betaald voor het inzamelen en verwerken van afval. De RAD Hoeksche Waard financiert hiermee de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Zo verzorgt de RAD Hoeksche Waard ook de milieustraat en subsidieert ze verenigingen, kerken en scholen die oud-papier inzamelen. Inwoners van de Hoeksche Waard kunnen door een betere scheiding zelf zorgen voor lagere kosten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.