Sleutels voor eerste bewoners nieuwbouw Strijensas

41

Het was dinsdag 13-12-2011 een feestelijke middag voor de aanstaande bewoners van de nieuwewoningen, die door HW Wonen zijn gerealiseerd in het centrum van Strijensas. In minder dan eenhalf jaar zijn de vier koopwoningen gebouwd en zodoende kon men er nog voor de aanstaandefeestdagen zijn intrek nemen.

De nieuwbouw is gerealiseerd op de plek weer vroeger de plaatselijke basisschool stond. Op letterlijk een steenworp afstand van de huizen is eerder al een nieuwe school verrezen. Na het overhandigen van de sleutels werden de nieuwe huiseigenaren in restaurant De Batterij nog getracteerd op koffie, gebak en iedereen kreeg van HW Wonen ook nog een presentje mee. Namens de gemeente Strijen stond wethouder Van Tilborg stil bij de oplevering van de nieuwbouw in’het hart’ van Strijensas: ‘Het is een kleinschalig, maar heel belangrijk project voor Strijensas. Ook voor de leefbaarheid van het dorp is belangrijk dat we hier kunnen bouwen, of eigenlijk is het herbouw wat er moest eerst gesloopt worden voordeze nieuwbouw gerealiseerd kon worden’.

De wethouder was ook blij dat jongeren en jonge gezinnen er nu voor kiezen om in het dorp te blijven wonen, of zelfs te komen wonen, want er is ook een nieuwe inwoner afkomstig uit Puttershoek. De woningen zijn buitengewoon snel gebouwd in goed 16 weken tijd. De bouw begon einde augustus en door de opzet van de woningen en bouwwijze konden deze dus in minder dan vier maanden worden gerealiseerd. De vier koopwoningen zijn in de dusdanige stijl ontworpen door de architect dat ze perfect tussen de oude bebouwing van het pittoreske dorp aan het Hollands Diep passen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.