1000 zakken duurzame potgrond voor huurders.

12

Woensdagmorgen 14-12-2011 vond met het uitreiken van de eerste zak duurzame potgrond aan mevrouw Troost uit Oud-Beijerland ‘de aftrap’ plaats van een gezamenlijke actie van HW Wonen en Hoeksche Waard Duurzaam. Duizend huurders zullen de komende tijd een kerstster en zak duurzame potgrond ontvangen.

HW Wonen en Hoeksche Waard Duurzaam willen ook aan de vooravond van de feestdagen zo aandacht vragen voor ‘duurzaamheid’. Beide organisaties willen met deze actie ook benadrukken dat ‘duurzaamheid’ niet zomaar een ’trendy’ woord is, maar dat men zich daadwerkelijk in wil spannen voor het behouden van een kostbaar stukje Nederland. HW Wonen doet dit op verschillende manieren, ondermeer bij de aankoop van materialen en daarnaast geeft men ook voorlichting over duurzaamheid. De duizend huurders die voor deze actie zijn geselecteerd wonen al heel lang in een woning van HW Wonen, of juist nog maar kort.

Kerstster en greenSand potgrond

Om de actie een extra feestelijk tintje te geven krijgt iedereen die is uitgekozen een mooie kerstster. En daarnaast dus een zak greenSand potgrond. Dit is een bijzondere potgrond, omdat zij het mineraal ‘olivijn’ bevat. Olivijn is een mineraal dat het CO2 gehalte in de atmosfeer op een natuurlijke wijze verminderd. Hiernaast verbetert olivijn de kwaliteit van de grond en levert het voedingsstoffen, zoals magnesium voor planten. In de loop van 2012 zal deze unieke potgrond ook te koop zijn in diverse tuincentra in de Hoeksche Waard. Voor meer info daarover kan men terecht op de website: www.greensand.nl Henk van den Berg, voorzitter van Hoeksche Waard Duurzaam overhandigde persoonlijk de eerste zak greenSand potgrond aan mevrouw Troost in de Paulus Potter Singel te Oud-Beijerland. Zowel de voorzitter van Hoeksche Waard Duurzaam, als de directeur-bestuurder van HW Wonen dhr. Pluimer, spraken de hoop uit dat men samen met burgers in de streek een bijdrage kan leveren aan een beter milieu en een fijnere leefomgeving.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.