De onvoorwaardelijke overgave van Dylan van den Hurk

80

Kickbokser Dylan van den Hurk.

Voor de Sportverkiezing Strijen 2011 stellen we voor op deze plaats, in de categorie ‘Sporter van het jaar’, kickbokser Dylan van den Hurk uit Strijen.

Dylan van den Hurk is gekandideerd in de categorie niet-georganiseerde sporten. Zijn prestaties zijn er echter niet minder om. Meer dan andere sporters wellicht, traint hij vier keer per week anderhalf uur. In de weekenden betreedt de 15-jarige Strijenaar nog de ring voor wedstrijden. Deze worden niet zelden uitgesmeerd over meer dagen. ,,Zoals mijn eerste NK, in Schaijk. Dat is een tweedaags toernooi. Op zaterdag moet je twee wedstrijden vechten en als je die wint moet je op zondag de finale vechten. Ik haalde toen mijn eerste Nederlandse titel.’’ En daar bleef het niet bij. Dylan van den Hurk beklom vervolgens nog eens twee keer het hoogste nationale schavot. Sinds zijn allereerste partij verscheen hij 56 keer binnen de touwen. Daarvan verloor hij er slechts twee en drie keer werd het onbeslist. Oftewel 51 winstpartijen.

Overgegeven
Vanaf dag één heeft de jonge kickbokser zich onvoorwaardelijk overgegeven aan het kickboksen. ,,Het mooie van deze sport is het trainen van je hele lichaam. Het is een intensieve training waarvoor veel discipline nodig is. Ondanks het feit dat het een vechtsport is, is er veel respect voor de tegenstanders,’’ vertelt Dylan. Zijn ambities zijn ondertussen navenant. ,,Ik zou er heel graag mijn beroep van willen maken en dan een keer de K1 (wedstrijd met combinatie van vechtsporttechnieken, red.) winnen. Hoewel meedoen al geweldig zou zijn.’’

De nominatie voor de Sportverkiezing Strijen kwam voor hem overigens als een klap bij heldere hemel. ,,Erg leuk en een verrassing. Ik hoop hiermee het kickboksen van een positieve kant te laten zien.’’

Al eerder hebben we in deze rubriek voorgesteld: Haico Boer en Charlotte van Asselt. Volgende week komen nog aan bod de sportploegen VV Strijen B1, TV Bonaventura Dames 1, DriemTiemStrien en HC Fitscore indoor roeiteam.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.