Drie wethouders en 3 raadsleden in Strijen geïnstalleerd

12

imageDe drie kandidaatwethouders Tanja, Janssen en Van Tilborg zijn woensdagavond, 16 april 2014, met een meerderheid van stemmen benoemd tot de nieuwe wethouders van de gemeente Strijen.

Tijdens de discussie over het nieuw gevormde college, staken de oppositie partijen GroenLinks, Strijens Belang en CU/SGP hun teleurstelling niet onder stoelen of banken. Ook zij hadden maar wat graag een wethouder willen leveren en plaatsgenomen aan de ‘overkant’. ,,Maar wij hebben gemeend met de keuze voor de PvdA als coalitiepartner en mevrouw Tanja als derde wethouder, hiermee recht te doen aan een meest stabiel college,” aldus de uitleg van Geràldo Janssen, die namens de CDA het initiatief nam voor de vorming van dit nieuwe college.

Door het opschuiven van de twee heren en dame naar het college kwamen er weer drie raadszetels vrij. Daartoe werden de heren Henk van der Graaf (CDA), Leen Overwater (VVD) en Jacob Lagendijk (PvdA) benoemd tot raadslid van de gemeente Strijen. De heer Adrie Steenbergen, van het CDA, wordt de nieuwe waarnemend raadsvoorzitter.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.