Strijen verliest terecht van Brielle

3

Strijen heeft het niet kunnen klaren tegen koploper Brielle en heeft terecht verloren. De uitbundig, en vooral jeugdige aanhang van Brielle was reeds in een kampioens roes, want bij winst van Brielle en punten verlies van Spirit zouden zij een feestje vieren.

Helaas voor hun kwam het niet zover want Spirit liet geen punten liggen tegen Wieldrecht. Het spel wat Brielle tegen Strijen liet zien was prima verzorgd, een goede opbouw van achteren uit, buitenspelers die hun taak hadden en back’s die ook nog eens aanvallende impulsen lieten zien. Een elftal met een bepaalde visie die velen malen leidde tot winst. Dit was ook zo tegen Strijen, wat totaal geen opbouw had en steeds de bal zonder enig inzicht naar voren peerde met de hoop dat de voorwaartsen er nog wat mee konden. Het middenveld waar Kevin Theuns node werd gemist door een schorsing, en waar Alwin van der Werff was doorgeschoven, wat al meerdere malen was gebleken zijn positie niet te zijn werd beheerst door Brielle. Het was dan ook Brielle wat de klok sloeg en het was al in de 6e minuut dat twee aanvallers van Brielle de bal mistte in vrije positie. Dat het niet lang kon duren dat de score werd geopend bleek al in de 8e minuut waar Marvin Godschalk met een strak schot keeper Sem Kerkhof verraste en de 0- 1 liet aantekenen. Strijen wat met de spaarzame uitbraken weliswaar toch nog twee tot drie kansen creëerde, moest veel arbeid verrichten door het spel van de bezoekers. Het prijst de Kanarie’s dat zij ondanks dat zij de onderliggende partij waren, zich niet zomaar gewonnen gaven. Het schot voorlangs van Pascal burger in de 26e minuut, wat op een haar na het doel mistte, was dan ook het resultaat van het doorzetting’s vermogen van Strijen.

Na rust was het in de 51e minuut Brian Smits die met een superieure actie aan de basis stond van de 0-2. Na twee Strijenaren te hebben uitgekapt, legde hij met precisie de bal op het hoofd van Regillio van Buuren, die ook als hij de bal niet had zien aankomen had gescoord, zo zuiver was de bal Van Smits. De strijd was gestreden en ondanks een mooie doelpoging van Nils Fortijn, die zich toch weer kon onderscheidden als beste speler aan de kant van Strijen was het Brielle wat in de 65e minuut de 0-3 liet aantekenen via Timo Blom. Een juiste afspiegeling van de kracht van beide elftallen. Na wat wisselingen in het elftal van Strijen was het de ingevallen Mark Stam die de eer redde voor Strijen met een strak schot in de linker beneden hoek. 1- 3. De ingevallen jeugdspelers Karam Bensedjed en Collin van den Berg lieten zien dat zij de komende jaren zeer zeker een aanwinst zullen zijn voor Strijen. De scherpte waarin Collin van den Berg zich in de voorste linie liet zien, leidde tot drie aardige doelpogingen en geeft hoop voor de toekomst.

Volgende week de tweestrijd tegen buur N.S.V.V. wat de punten zeer hard nodig heeft, en het gegeven dat Strijen het er altijd moeilijk heeft, geeft aan dat dat wel eens de strijd van dit seizoen kan worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.