Asfalteer werkzaamheden aan de Trambaan en Edisonweg in Strijen gestart

107

1G8A9113STRIJEN – Na al een week voorbereidende werkzaamheden is op maandag 23 mei gestart met de onderhoudswerkzaamheden aan de Trambaan en Edisonweg in Strijen.De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het opnieuw asfalteren. Ook worden de rotondes en de fietspaden langs de Trambaan onder handen genomen. Het fietspad vanaf het kruispunt Bonaventurasedijk is inmiddels al mooi bestraat.

Om de overlast en verkeershinder tot een minimum te beperken is ervoor gekozen de werkzaamheden vooral in de avond en nacht uit te voeren. Overdag wordt de rijbaan zoveel als mogelijk opengesteld voor het doorgaande verkeer. In de avond en nacht wordt een omleidingsroute ingesteld. Dit was met de kruising Bonavonturasedijk niet het geval deze kruising was 2 keer  lang afgesloten omdat na de vernieuwing van kruising veel klachten kwamen van inwoners onder andere via de poll op de website Strijen Info moest deze kruising nogmaals aangepakt . Er is dus dit keer goed geluisterd naar de inwoners.

Op de kruising Boomgaard/Trambaan komt een nieuw verkeersplateau. Het aanbrengen ervan is niet gedurende de nacht te realiseren, waardoor een kleine omleiding noodzakelijk is.Het asfalt van de Edisonweg wordt in zijn geheel vervangen. Deze werkzaamheden gebeuren zowel overdag als in de nacht. Overdag zorgen verkeersregelaars voor een soepel verloop van het verkeer.

Foto’s: MS Fotografie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.