Ventura Sport weet niet te winnen in Streekderby tegen Ado in ‘s-Gravendeel

10

korfballerstrijen‘s-Gravendeel – De belangen waren voorafgaande aan de wedstrijd duidelijk. Naast prestige om te winnen van de buren, stond ook de strijd om de 2e plaats op het spel. Een derby is een wedstrijd op zich, dat werd afgelopen zaterdag maar weer eens bewezen. Vorm van de dag is bepalend en resultaten uit het verleden zijn niet meer relevant. Dat Ventura Sport een goede reeks had neergezet en dat ADO in hoek zat waar de “klappen vallen”, daar was afgelopen zaterdag niets van terug te zien. ADO won overtuigend van Ventura Sport met 17-13.

Door de afwezigheid van aanvoerder Jonah Sanderse, startte Ventura Sport met Arco Dalm in de basis. De start was voor de thuisploeg, er werd fel gestart met veel druk naar binnen en in de verdediging een hoge druk op de aanvallers van Ventura Sport. ADO nam het voortouw qua score, echter was het Ventura Sport die telkens weer gelijk maakte. Met lange aanvallen met een goed ingevulde rebound wist de thuisploeg kort voor rust een gaatje te slaan, echter kwamen de Strijenaren weer langszij tot 6-6 bij rust.

In de rust werd er afgesproken om het steunpunt beter voor te verdedigen waardoor de druk van ADO op de doorloopbal lager werd. Tevens moest er meer druk op de rebound gelegd worden, waardoor ADO minder lange aanvallen kon spelen. Dit lukte redelijk tot een 8-8 tussenstand, waarna er een sterke fase van ADO aanbrak. De thuisploeg gooide alle schroom van zich af en wist binnen een korte periode weg te lopen van Ventura Sport. Met 6 doelpunten op een rij wist ADO uit te lopen naar 14-8. Hiermee was eigenlijk de wedstrijd gespeeld, Ventura Sport was niet bij machte om zich nog terug te knokken in de wedstrijd. De bezieling was niet meer afwezig en de kopjes gingen omlaag. ADO daarentegen wist niet door te zetten, waardoor de Strijenaren een echte afstraffing bespaard bleef. De eindstand werd bereikt met een terechte 17-13 uitslag.

Door de verliespartij zijn beide ploegen afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen ’t Capproen – Vlaardingen van a.s. donderdag. Coach Arthur Buitendijk gaf aan dat de kansen tot het minimale zijn gedaald. Dus a.s. zaterdag zal Ventura Sport zich moeten oprichten tegen tegenstander Nexus (huidige nummer 2) uit Schiedam. In de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen zal Ventura Sport revanche moeten namen voor deze nederlaag en het publiek een leuke wedstrijd moeten voorschotelen. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld 5, Siebe Buitendijk/Lennert Leunis 3, Arco Dalm en Jolien Berrevoets 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.