Bijeenkomst bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard

7

sohw-logoHoeksche Waard – Op dinsdag 31 mei houdt de provincie Zuid-Holland van 19.30 tot 22.00 uur een openbare inspiratie-bijeenkomst over het kernenbeleid in het gebouw van SVHW aan de Rijksstraatweg 3b in Klaaswaal. Gedeputeerde Rogier van der Sande is één van de sprekers.

Een goede relatie tussen de bewoners en de gemeente is belangrijk voor de samenleving. Deze relatie is de afgelopen jaren sterk aan het veranderen. Ook in de discussie over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard komt het onderwerp meermaals naar voren.

Een paar voorbeelden van vragen zijn:

Hoe kan de verbinding tussen bewoners en gemeente verder worden ontwikkeld, versterkt of eenvoudiger worden?
Hoe kunnen bewoners het beste betrokken worden bij besluiten en plannen?
Hoe kan rekening worden gehouden met lokale omstandigheden en wensen zodat maatwerk geleverd wordt?
Om de gemeenten hierbij te helpen houdt de provincie Zuid-Holland op 31 mei een bijeenkomst waar sprekers uit andere gemeenten voorbeelden geven hoe zij dat doen. Deze voorbeelden kunnen leiden tot ideeën en inspiratie geven voor de toekomst in de Hoeksche Waard.

Programma
Inleiding door gedeputeerde Van der Sande
‘Gemeentehuisloze gemeente’, ervaring dienstverlening in Molenwaard door Jan van Ginkel, voorheen gemeentesecretaris Molenwaard nu van Zaanstad
Zelfsturing, eigen verantwoordelijkheid van de gemeenschap en de passende rol van het bestuur, ervaring in Peel en Maas door Henk Mensink, gemeentesecretaris/directeur Peel en Maas.
Gebiedsgericht werken met gebiedscommissies, ervaringen in Rotterdam door Ron Davids, Arjen van der Lugt (gebiedsvoorzitters Prins Alexander en Hoek van Holland).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.