Agressieve buizerd valt hardloper aan op Schenkeldijk / Schelpweg in Strijen

22

IMG_4178Strijen – Een vaste bezoeker van de website www.strijen.info geeft bij de redactie van Strijen Info op woensdagavond 25 mei aan dat er momenteel weer een Agressieve buizerd actief is in Strijen ditmaal in de omgeving van de Anthonie Voordendag Brug tussen de Schelpweg en Schenkeldijk in Strijen. Daadwerkelijke aanvallen zijn dit jaar nog niet gemeld bij de redactie van de website www.Strijen.info.  De redactie van Strijen Info heeft direct na melding de gemeente Strijen ingeseind die nog geen reactie heeft gegeven. 

Niet het eerste geval 

Vorig jaar werden op de Sasseweg, bij Strijensas, ter hoogte van de T-kruising met de Wildervangseweg diverse inwoners door een buizerd aangevallen. Vooral voetgangers moesten het ontgelden. Het betrof toen een broedende buizerd met een nest in één van de bomen bij de splitsing. Hoewel niet gebruikelijk heeft de roofvogel waarschijnlijk hetzelfde nest betrokken, dan wel aldaar een nieuw onderkomen gebouwd. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.