Controle hondenbelasting in Strijen

23

76552_158230367547937_5835783_nSTRIJEN – Binnenkort loopt de hondencontroleur weer door de gemeente Strijen.

Het is algemeen bekend dat alle hondenbezitters verplicht zijn hun huisdier(en) aan te geven voor de hondenbelasting. In de praktijk blijkt dit echter bewust dan wel onbewust niet altijd te gebeuren.

Wat uiteraard onredelijk is tegenover de mensen die wel jaarlijks netjes aan hun verplichtingen voldoen. Om die oneerlijkheid te beperken worden door de gemeente Strijen regelmatig controles uitgevoerd. Bij eventueel geconstateerde overtredingen bestaat de mogelijkheid van het opleggen van een boete van 113 euro.

Op korte termijn wordt wederom gestart met een huis-aan-huis controle. Hiervoor is door de gemeente een controleur aangetrokken. Deze medewerker kan zich als zodanig legitimeren. Indien er twijfel bestaat tijdens een controle, kan naar het legitimatiebewijs worden gevraagd. Verder kan het voorkomen dat een hond kortgeleden toch is aangegeven, dan wel is afgemeld, maar er toch bij u wordt gecontroleerd. Dit is echter nooit helemaal te vermijden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.