Gemeente Strijen zet veegwagen meer in ter bestrijding van het onkruid

11

product_ecce47e1de_lSTRIJEN – Als gevolg van de gewijzigde Wet Gewasbeschermingsmiddelen gaat de gemeente Strijen voortaan vaker de veegwagen inzetten.

De nieuwe Wet Gewasbeschermingsmiddelen verbiedt professionele gebruikers, zoals gemeenten, nog chemische middelen toe te passen. Om die reden stapt de gemeente Strijen over op het gebruik van alternatieve onkruidbestrijdingsmethoden.

Zo maakt voortaan de veegwagen vaker zijn rondje door de straten in de gemeente. Vegen is een grote hulp bij bestrijding van onkruid; het neemt de voedingsbodem weg van de kiemplanten. Ook inwoners kunnen meehelpen met het onkruidbeheer, door bijvoorbeeld regelmatig de eigen stoep te vegen. Maar ook door de rijbaan en parkeervakken vrij te houden als de veegwagen langs komt. Op deze wijze werken we samen aan een schone en veilige woonomgeving.

Om die reden maakt de gemeente vanaf heden langs zoveel mogelijk kanalen bekend wanneer en waar precies de veegwagen rijdt. Hieronder de wijken die de komende dagen als eerste aan de beurt zijn. Er wordt gewerkt met twee veegmachines van de RAD.

  • Donderdag 22 juni: Cillaarshoek, Mookhoek en Strijensas.
  • Vrijdag 23 juni: Noord en (deel) Centrum.
  • Maandag 27 juni: Oranjebuurt en (deel) Centrum.
  • Dinsdag 28 juni: Land van Essche 1 en 2.
  • Woensdag 29 juni: Over de Keen.
  • Donderdag 30 juni: Over de Keen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.