Alles voor de bijen bij The Bee Brothers werkzaam vanuit Strijen

217

PSX_20160623_202140

STRIJEN – Als kind speelden we vroeger altijd buiten. In weer en wind waren we in de polder te vinden, meestal in het oudeland van Strijen. Van slootje springen tot een nachtje vissen op de paling. Echt oog voor de natuur was er toen nog niet. Nu we ouder zijn worden we steeds meer bewust van prachtige dingen om ons heen. Zo kochten wij als broers enkele jaren geleden een perceel grond en maakten hier een natuurtuin van. Broer Jan leerde ons om door andere ogen naar de natuur te kijken. De fruitbomen op de natuurtuin waren afhankelijk van bestuiving dus moest er een bijenkast komen. Wij als broers waren zo bevlogen van onze nieuwe hobby dat er gauw meerdere bijenkasten bij kwamen. Zo onstond ‘The Bee BrotherS’ bestaande uit Hubrecht van Westen, Piet van Westen, Lennert van der Wulp en Rianne van der Wulp van Westen.

Een begin van een hobby, waarin veel liefde & passie gepaard gaat met het houden van bijen. Een grote uitdaging, daar de bijenpopulatie het zwaar heeft en wij als ‘The Bee BrotherS’ graag een handje willen helpen. Daarnaast gaat het imkeren ons aan het hart en beleven wij veel plezier aan deze mooie hobby. Uiteindelijk mogen wij ook hopen op overheerlijke pure & eerlijke honing van de bijtjes. We staan voor puur natuur, zonder bestrijdingsmiddelen. En dat alles in de Hoeksche Waard!

Naast ons eigen perceel op de Kooilandsedijk, geven Hoekschewaards Landschap, Zorgboerderij Beversoord en Ambachtsheerlijkheid de ‘The Bee BrotherS’ mooie plekken om onze hobby uit te oefenen.Naast onze prachtige standplaatsen in de Hoeksche Waard zijn de bijenkasten van The Bee BrotherS vanaf nu ook te zien bij de bestuiving van diverse biologische gewassen van boer Klompe.De honingbij is onmisbaar als bestuiver in de land- en tuinbouw en in de natuur. Ongeveer 70% van de belangrijkste cultuurgewassen is afhankelijk van bestuiving door insecten.

Alles start met goede en gezonde voeding en de bijen zijn daar onmisbaar bij!
Denk daarbij om zelf bloemen in te zaaien en hoe fijn zou het zijn als alle boeren natuurlijke akkerranden zouden inzaaien!Puur natuur-honing uit de Hoeksche Waard! Liefde & passie voor de bijen zijn omgezet in het (bij)houden van deze fascinerende beestjes.

Volg ons en blijf BIJ!

Neem een kijkje op www.thebeebrothers.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.