Ventura Sport walst over Olympia heen

6

korfbal_tcm79-34322Spijkenisse – Afgelopen zaterdag heeft Ventura Sport makkelijk gewonnen van Olympia uit Spijkenisse. Olympia is een bekende tegenstander voor Ventura Sport, de laatste jaren zijn er pittige duels uitgevochten tussen de ploegen. Echter heeft de ploeg uit Spijkenisse veel kwaliteit ingeleverd de laatste jaren, waardoor het op papier een van de mindere tegenstanders is uit de poule.

De laatste wedstrijden begon Ventura Sport slap aan de wedstrijd, dus was het zaak voor trainer Arthur Buitendijk om zijn ploeg vanaf het begin bij de les te hebben. Op papier is Ventura Sport sterker dan Olympia, maar goed door slap te starten zou de thuisploeg vleugels kunnen krijgen. Met Jasmijn Smitshoek in de basis, startte Ventura Sport messcherp aan de wedstrijd, en liet zich gelijk scoren gelden. Binnen 10 minuten was de stand 1-6. Door goed en strak te verdedigen werd Olympia nauwelijks kansen gegund. Tot 1-10 verliep de wedstrijd erg gemakkelijk voor Ventura Sport, hierna stokte de doelpuntenmachine even. De rust werd bereikt met 1-12.

In rust werd er afgesproken om ondanks de stand door te gaan en proberen een monsterscore neer te zetten. In de 2e helft kwam Marlijn Schaap in het veld voor Jasmijn Smitshoek. Mede door de stand en de tegenstand voelde de 2e helft aan als een veredelde oefenwedstrijd. Via een 3-14 naar een 3-18 tussenstand. Trainer Arthur Buitendijk beloonde Jacob Troost met een invalbeurt voor zijn goede optreden bij team 2. In de laatste 10 minuten mocht ook junior Sanne van der Maas haar debuut maken, zij betaalde het vertrouwen uit door direct te scoren met haar eerste schot. Al met al kabbelde de wedstrijd voort en werd de eindstand bereikt met 6-22.

Een gemakkelijke overwinning voor Ventura Sport tegen een mindere tegenstander, al moet je wel scoren in zo’n wedstrijd zonder al teveel druk. De opdrachten werden netjes uitgevoerd, waardoor er geen vuiltje aan de lucht was. Komende zaterdag speelt Ventura Sport thuis tegen NIO uit Rotterdam. Een stugge ploeg die de laatste wedstrijden lekker op dreef is qua doelpunten. De thuisploeg zal dan weer vol aan de bak moeten om de punten in Strijen te houden. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 8, Lennert Leunis 4, Arnold in’t Veld 3, Siebe Buitendijk 2, Sanne van der Maas/Jacob Troost/Naidja van Aelst/Annemieke Leunis en Jolien Berrevoets ieder 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.