Waarnemend burgemeester Jan Waaijer in Strijen gestart

66

welkomwaaijerSTRIJEN – Tijdens zijn eerste officiële werkdag voor de gemeente Strijen, is burgemeester Jan Waaijer maandag 10 oktober 2016, hartelijk welkom geheten door locoburgemeester Geràldo Janssen en de medewerkers van de gemeente.

Na het aansnijden van een enorme slagroomtaart, mengde de nieuwe burgemeester zich onder de aanwezige ambtenaren. Onder het genot van een kopje koffie én een flink stuk gebak werden geanimeerd elkaars wetenswaardigheden uitgewisseld.

Tijdens zijn voorstelpraatje bleek dat de nieuwe burgervader al meerdere keren met de gemeente Strijen in aanraking is gekomen. Zo zat hij in 1985 bij de commissaris van toen nog de koningin, in de wachtkamer samen met Stephen van Schaijck. Die werd op hetzelfde moment beëdigd als nieuwe burgemeester van Strijen, terwijl de toen net getrouwde Jan Waaijer zijn burgemeesterscarriëre startte bij de gemeente Schipluiden.

Vervolgens werd hij enkele jaren geleden onafhankelijk voorzitter van de Stuurgroep Decentralisaties Sociaal Domein, van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard. Daar was hij samen met ook de wethouder en ambtenaren van Strijen, mede verantwoordelijk voor de transities in de jeugdzorg, de Participatiewet en de overgang van de AWBZ naar de Wmo.

Mooie meid

,,Daarnaast hoorde ik van de vorige commissaris van de koningin, Jan Franssen, dat Strijen een heel fijn gemeentebestuur heeft. Heel anders dan bij één van mijn vorige gemeentes. Een mooie gemeente, dat wel. Zeg maar, een mooie meid, maar verrekte lastig. Ik hoop in Strijen in ieder geval te kunnen werken volgens de Afrikaanse wijsheid: ‘Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’.”

Foto en tekst gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.