Dien u uw zienswijze in over de herindeling van de Hoeksche Waard

11

HWPOLLHOEKSCHE WAARD – Op 5 juli jl. heeft Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland de knoop doorgehakt. De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard zullen per 01 januari 2020 fuseren tot één gemeente. Inmiddels ligt een Herindelingsontwerp hierover tot en met 23 november ter inzage.

De voorstanders van herindeling roepen de inwoners, bedrijven en organisaties in de Hoeksche Waard op een zienswijze bij de provincie in te dienen. Dat kan erg eenvoudig door op de website van de provincie Zuid-Holland een formulier in te vullen.

De heer De Man (VVD Strijen): “ We vinden het van belang dat bedrijven en organisaties in de Hoeksche Waard hun mening over de herindeling aan de provincie kenbaar maken. Natuurlijk vinden wij dat herindeling de beste oplossing is voor de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard, maar we vinden het vooral belangrijk dat alle meningen bij de provincie te horen zijn. Ook kan er gereageerd worden op bijvoorbeeld het tijdstip van herindelen.”

De voorstanders van herindeling willen een herindeling met als ingangsdatum 1 januari 2019. Er is dan voldoende tijd voor een zorgvuldige voorbereiding en komen er geen overbodige tussentijdse verkiezingen in 2018.

“We gaan binnenkort op bezoek in zo veel mogelijk kernen in de Hoeksche Waard om ook inwoners op te roepen een zienswijze in te dienen en te horen wat zij belangrijke aspecten vinden bij een herindeling.” vult mevrouw Den Tuinder (D66 Cromstrijen) aan.

Maar er komt toch een burgerpeiling? Op die vraag reageert de heer Van der Wulp (SGP Binnenmaas): “Wij zijn absoluut geen voorstander van een burgerpeiling en er is al heel veel gelegenheid voor inwoners om hun stem te laten horen, maar die peiling komt er vermoedelijk in een aantal gemeenten. Het punt is echter dat in februari 2017 een besluit wordt genomen door de Provinciale Staten en dat de burgerpeiling pas bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 wordt gehouden. Mosterd na de maaltijd!”
De voorstanders van herindeling vinden het daarom van groot belang dat een zienswijze door zoveel mogelijk mensen wordt ingediend.

Om met inwoners en organisaties in gesprek te blijven hierover is er deze week een Facebookpagina  aangemaakt waarop informatie gevonden kan worden over de herindeling en alles wat daarbij komt kijken. Ook de mogelijkheid tot het indienen van een zienswijze wordt daar toegelicht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.