Strijen wint van koploper Heerjansdam

8

Heerjansdam – Heel verrassend wisten de Strijense kanaries de volle 3 punten mee naar de Hoekschewaard te nemen na de 0-1 winst tegen koploper Heerjansdam, dat hierdoor het eerste puntverlies leed in de spannende 2e klasse D en miste tevens de 1e periodetitel. Deze kunnen zij alsnog veroveren als zij op 29 oktober aantreden tegen direkte concurrent – met 3 punten minder – BVCB.

Als torenhoge favoriet zette de Dammers Strijen onder druk en moest keeper Natoe dos Santos diverse knappe reddingen verrichten om niet op achterstand te komen. Halverwege de eerste helft kwamen Mike Sloof en Desi Sanderse met de hoofden tegen elkaar bij een kopduel; Sloof verdween met een tulband naar de kant voor verdere controle in het ziekenhuis, maar Desi Sanderse speelde met een tulband verder. Vlak voor rust kreeg Jelmer Nugteren een uitgelezen mogelijkheid om de Dammers op voorsprong te brengen, maar raakte de bal volkomen verkeerd, waardoor de bal over de zijlijn in plaats van de doellijn verdween.

Na de rust kwam Strijen goed uit de kleedkamer, maar had het wel geluk dat de vrij voor het Strijen-doel opduikende Louis Scalacroup hard en hoog over schoot. Strijen wist zich op basis van inzet onder de druk van Heerjansdam weg te kruipen en kregen ze 2 uitgelezen mogelijkheden op voorsprong te komen, maar zowel Nigel Schaken als Joran Maliepaard zagen hun inzet op de paal eindigen. Trainer Geert Meijer voelde dat er meer in zat en wisselde in de 60e minuut 3 spelers en dit betaalde zich uit in de 74e minuut toen Alwin van der Werff binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. De vlakbij staande scheidsrechter Schuitemaker, die het duel bekwaam leidde, deponeerde de bal op de strafschopstip, waarna Sharlton Sambo keeper Sander Schreuder verschalkte. Het was hierna nog even billen knijpen tegen de alles of niets spelende Dammers en hadden zij geluk dat de inzet van Ronald Ouwens op de paal eindigde en verder waren alle ingebrachte ballen een prooi voor de onpasseerbare Strijense keeper Natoe dos Santos.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.