Ventura Sport blijft ongeslagen en bekroont zichzelf tot “Herbstmeister”

40

1STRIJEN – Het beloofde een spannende wedstrijd tussen nummer 1 Seolto uit Vlissingen en nummer 2 Ventura Sport te worden, en dat werd het ook. De belangen waren groot voorafgaande aan de wedstrijd, bij verlies zou Ventura Sport even plaats moeten nemen in de wachtkamer en bij winst zou het volop meedoen om de prijzen na de zaal. De ploeg van trainer Arthur Buitendijk hield de 2 punten, met name door een sterke 2e helft, in Strijen.

De start was overduidelijk voor Seolto, de ploeg uit Vlissingen begon sterk aan de wedstrijd. Met name door veel druk naar binnen en matig verdedigend werk van de thuisploeg, kwam de ploeg overigens terecht op voorsprong. Via een 3-3 tussenstand maakte de ploeg uit Vlissingen een tussensprint naar 3-7, Ventura Sport wist in deze fase niet te scoren en dat kwam ze duur te staan. Seolto was erg scherp in de afronding, met weinig kansen wist men toch 7 keer te scoren voor rust. Ventura Sport rechte de rug en kwam onder aanvoering van invaller Arco Dalm (2 doelpunten op rij) terug in de wedstrijd tot 5-7 bij rust.

Het hoge scoringspercentage van Seolto kon niet in de 2e helft blijven aanhouden, dit gecombineerd met het verhogen van de druk in de verdediging, zou de thuisploeg kans geven op een overwinning. De afspraken werden gemaakt in de rust, en Ventura Sport kwam goed uit de kleedkamer. Ze kregen steeds meer grip op Seolto en er werd met krachten gesmeten om de tegenstanders van het scoren af te houden. Ventura Sport kwam bij 7-7 langszij en liep weg naar 7-9. Met nog 5 minuten te spelen scoorde invaller Arnold in’t Veld de 11-9, waardoor het gat van 2 punten in stand bleef. Seolto probeerde nog met haar laatste krachten terug te komen, echter was de scherpte weg en Ventura Sport speelde het in de aanval professioneel uit. Door lange aanvallen te spelen met een goede afvang, was de ploeg oppermachtig. Er werd overigens niet meer gescoord door beiden ploegen waardoor de punten in Strijen bleven.

Al met al een goede overwinning waardoor Ventura Sport de nieuwe nummer 1 op de ranglijst is, oftewel “Herbstmeister”. De bovenste 4 ploegen staan erg dicht bij elkaar, maar 12 punten in 7 wedstrijden en nul verliespartijen heeft Ventura Sport een goede 1e helft veldseizoen gedraaid. Dit goede gevoel kan mee worden genomen de zaal in, waar de competitie start op 12 november. Na de zaal zal Ventura Sport moeten kijken wat er te halen is, maar het uitgangspunt is in ieder geval goed.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 5, Lennert Leunis/Arco Dalm 2, Siebe Buitendijk en Arnold in’t Veld 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.