Strijen ronde verder in KNVB Beker dankzij winst op Hoofdklasser RVVH

10

Ridderkerk – In de strijd om de KNVB-beker trad de Strijense PG Security Systems equipe aan tegen hoofdklasser RVVH. Trainer Geert Meijer had gekozen voor een behoudende taktiek om niet in het mes van RVVH te lopen. Daarnaast toonden de Strijense kanaries dat met inzet ook een hoger geklasseerde tegenstander bestreden kan worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd speelde de Strijenaren compact en wisten de Ridderkerkers nauwelijks een kans te creeren. In de 19e minuut kregen zij een enorme ruggesteun toen een afstandsschot van Aaron Peres Maria via de grabbelende handen van keeper Jeroen Kloosterman in het doel verdween. In de aansluitende minuut had Strijen geluk dat de inzet van Stevie Soares op de paal belandde en konden zij zelf in de 26e minuut opnieuw juichen toen Sharlton Sambo omringd door 3 tegenstanders de bal inspeelde op Karam Bensedjed die zijn inzet via een Ridderkerks been langs de verbouwereerde keeper Kloosterman in het Ridderkerkse doel zag belanden.

Na de rust kwam Strijen onder druk te staan maar het vizier van de Ridderkerkse voorwaartsen stond niet op scherp. Een kopbal van Ingmar Maayen verdween over het doel en een listige vrije trap van Julian Agatowski werd door keeper Natoe dos Santos uit de hoek getikt. Nadat bij een uitval Rahine de Wind op keeper Kloosterman stuitte wist aan de overzijde Julian Agatowski met een geplaatst schot in de uiterste hoek de aansluitingstreffer te scoren en was het nog even billen knijpen voor de Strijense kanaries. Stevie Soares leek de gelijkmaker aan te tekenen, maar voor open doel schoot hij hoog over en keeper Natoe dos Santos toonde zijn bloedvorm door opnieuw Jesse Soares het scoren te beletten.

A.s. zaterdag speelt Strijen voor de competitie thuis tegen Pelikaan, dat vorig jaar nog in de hogere 1e klasse speelde. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.