Gemeente Strijen heeft begroting op orde

7

schermafbeelding-2016-10-26-om-13-51-07STRIJEN – Dinsdagavond 25 oktober jl. heeft de gemeenteraad van Strijen unaniem een sluitende gemeentebegroting voor 2017 vastgesteld. Het was tevens de eerste raadsvergadering voor de nieuwe burgemeester van Strijen, de heer Jan Waaijer. 

Tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuwe burgemeester van Strijen, Jan Waaijer, deed zich meteen een bijzonder moment voor. Door ziekte en afwezigheid van de eenmansfractie van de PvdA, werden de Algemene Beschouwingen van de PvdA voorgedragen door collega Willem Tuijnman van de VVD. Alsof het zijn eigen verhaal betrof, bracht Tuijnman met verve de PvdA-reacties op de begroting 2017. ,,U ziet mij maar hoort de heer Van der Kellen…. Uhhh, ik bedoel natuurlijk de heer Lagendijk. Sorry.”

Met een unanieme vaststelling gaf de raad, ver na twaalven, aan tevreden te zijn dat de inkomsten en uitgaven van de gemeente wederom met elkaar in evenwicht zijn. Er is zelfs in 2017 nog financiële ruimte om de gewenste reconstructie van de Julianastraat te realiseren. Tevens wordt er volgend jaar geïnvesteerd in het vernieuwen van het rioolstelsel. Verder staat de herinrichting van de Kaai op het programma. Ook wordt in 2017 de subsidieregeling voor woningisolatie voortgezet. Met betrekking tot de woningbouw is de verwachting dat begin 2017 de bouw start van woningen aan de Dam. De dijk in de Mookhoek krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Met één van de twee ingediende moties werd eveneens eendrachtig ingestemd. Het betrof de aanleg van een fietspad voor de schoolgaande jeugd tussen Strijen en Oud-Beijerland. ,,Een goede fietsverbinding draagt onder meer bij aan de veiligheid van schoolgaande jongeren’’, aldus de motie van CU/SGP. De motie van Strijens Belang tot het houden van een burgerpeiling haalde het niet. ,,Een simpel ja of nee voor of tegen de herindeling zegt niets. En trouwens we zijn nu al zover in het traject dat een burgerpeiling niets meer toevoegt,” was één van de argumenten deze motie.

Om de toch altijd ingewikkelde cijfers van een begroting meer inzichtelijker te maken voor iedereen, heeft het college deze keer een Begroting in één Oogopslag gemaakt. Deze is in te zien, of te downloaden, via de gemeentelijke website: www.strijen.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.