Dijk in Mookhoek krijgt nieuwe asfaltlaag

41

blog-7-foto_0235zuidhollandStrijen – Vanwege het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag op de dijk in de Mookhoek, wordt de dijk op 15 en 16 december 2016 in zijn geheel afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Tevens doet busmaatschappij Connexxion op 15 en 16 december de Mookhoek niet aan. Openbaar vervoer is dan alleen mogelijk vanaf halte Lindehoeve (Mookhoek 111). Ook wordt er een pendeldienst ingezet van en naar halte ’t Weegje in ’s-Gravendeel.

Tijdens de asfalteringswerkzaamheden wordt het asfalt op de ondergrond met betonplaten vervangen en wordt de belijning en markeringen weer aangebracht. Het tracé betreft de dijk Mookhoek tussen de bebouwde komgrenzen. De kruising Kreekstraat en Tweede Kruisweg wordt wel volledig meegenomen.

De werkzaamheden starten op maandag 12 december en duren tot en met 23 december. De meeste werkzaamheden worden uitgevoerd met gebruik van verkeersregelaars, zodat het verkeer de meeste dagen wel gewoon doorgang heeft. Tijdens het asfalteren op donderdag 15 en vrijdag 16 december wordt de rijbaan echter in zijn geheel afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Het asfalteren gebeurt in twee fasen, waarbij de knip bij de Kreekstraat (dorp) ligt. Op 15 december wordt het gedeelte vanaf de komgrens Strijensedijk tot net voor de Kreekstraat afgesloten. Ontsluiting van en naar het dorp kan dan via de Strijenseweg (’s-Gravendeel). Op 16 december is het gedeelte Kreekstraat tot de komgrens bij de HSL tunnelbak aan de beurt. Ontsluiting van en naar het dorp gebeurt dan via de Zweedsestraat en Strijensedijk (Strijen).

Er wordt een omleiding ingesteld over de provinciale wegen en door Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.