Slaatjesactie v.v. Strijen weer een groot succes

12

STRIJEN – De slaatjesactie van VV Strijen is al jaren een begrip in Strijen. Ook dit jaar is het door de inzet van een grote groep vrijwilligers weer een groot succes geworden. Het resultaat mag er zijn… er werden maar liefst 2360 slaatjes verkocht waardoor een mooi bedrag kan worden toebedeeld aan de jeugdafdeling van VV Strijen.

Maar zo’n resultaat bereik je niet zomaar. Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf. Het proces begint met het bestellen van de ingrediënten. Arne van Aalst maakt ons blij maakte met een mooie partij tomaten. Bedankt hiervoor Arne !.

Dan is het the day before..(30 december): het ‘garniturenteam’ bestaande uit Meeuw, Arie en Albert is al vroeg in de weer om alles voor te bereiden zodat het ‘snijteam’, bestaande uit Tiny, Mies, Mary, Jolanda, Marijke, Rose en Marjolein om 10.30 uur direct van start kan gaan met het vakkundig snijden van de sla en de tomaten. In de middag arriveren dan de Strijense eier-pellers (Piet, Wil, Leo, Jan en Kees) en worden zo’n 600 gekookte eieren met beleid van hun schilletje ontdaan en in plakjes gesneden.

Maar dan zijn we er nog niet. In de avond worden ruim 30 aanwezige vrijwilligers verantwoordelijk gemaakt voor een onderdeel van het slaatje en wordt een lopende band gevormd. Aan het begin van de tafel wordt gestart met een leeg bakje, aan het einde van de tafel is een heerlijk slaatje ontstaan. Deksel erop en klaar. Rond 22.00 uur is dan deze klus geklaard en overnachten 2370 slaatjes in de koeling. Klaar voor de volgende dag !.

En die dag start om 8.45 uur. Opnieuw is een mooi team met vrijwilligers (13 rijders en 34 lopers) opgestaan om deze dag te laten slagen. Dit keer zijn het spelers en begeleiders van de JO-19 1 en 2 en JO-17 1, bestuursleden en 4 zusjes die ook hun mannetje stonden.  Om de waardering richting deze groep te laten blijken werden door de penningmeester echte VV Strijen mutsen uitgedeeld en met  de toezegging dat bij terugkomst een heerlijke lunch op hun zou wachten (bereid door Jolanda en Monique) kon niks een goede verkoop nog in de weg staan. Hoewel sommige jongens qua gedachte nog in hun warme bedje lagen overheerste duidelijk de teamspirit.. wij gaan deze klus klaren vandaag. En zo is het gegaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.