Bijna 100 meer kerstbomen ingezameld in Strijen

5

Strijen – In de gemeente Strijen zijn vorige week voor de zeventiende keer oude kerstbomen ingezameld. En met groot succes deze keer.

Er werden dit jaar 692 bomen aangeleverd, 91 bomen meer dan vorig jaar. De vergoeding voor de inzameling van een kerstboom bedroeg ook deze keer weer 50 eurocent. De kerstbomen zijn versnipperd. De snippers zijn in wandelpaden aan het Molenschaar verwerkt.

Dit jaar sloot de gemeente voor het eerst aan bij het landelijk initiatief Nieuwjaarsvegen. Inwoners werden gestimuleerd om het vuurwerkafval op te ruimen en in te leveren. De kerstbomen en het vuurwerkafval werden gelijktijdig ingezameld. Ook voor een volle vuurwerkafvalzak ontving de brenger 50 eurocent.


Dit eerst jaar zijn er door de gemeente 1000 vuurwerkafvalzakken uitgegeven en opgehaald bij de uitgiftepunten. Van de 1000 zakken zijn er slechts 61 gevuld teruggekomen. Een enigszins tegenvallend resultaat. Dit was echter de eerste keer voor de gemeente Strijen, en wellicht wist nog niet iedereen af van dit initiatief.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.