Ventura Sport verliest nipt van Atlas

6

Strijen – Afgelopen zaterdag is Ventura Sport tegen de eerste verliespartij aangelopen van dit seizoen, tot op heden had de ploeg van trainer Arthur Buitendijk de volle score behaald. Echter was nummer 2 en tegenstander Atlas iets te sterk voor Ventura Sport en won met 14-13. 
Voor beide ploegen waren de belangen groot voorafgaand aan de wedstrijd, bij winst zou koploper Ventura Sport de nummer 2 op 4 punten afstand zetten, wat voor Atlas betekende dat het een “4 punten”wedstrijd was. De thuisploeg begon scherper aan de wedstrijd en nam een 3-1 voorsprong. Hierna kreeg Ventura Sport meer controle over de wedstrijd en kwam terug tot 3-3. Via een 5-5 tussenstand nam Ventura Sport een voorsprong van drie punten, namelijk 5-8, hierna wist Atlas nog de ruststand op het scorebord te zetten, 6-8.

Ondanks dat de doelpunten redelijk moeizaam vielen was er nog niets aan de hand voor de ploeg van trainer Arthur Buitendijk. Verdedigend de boel dicht houden en mee blijven scoren was het advies. Na rust ging het zo tot 7-10, hierna kwam thuisploeg Atlas langzamerhand dichterbij. Via een 9-11 naar gelijke stand bij 11-11. Beiden ploegen scoorden nog 2 doelpunten en bij een 13-13 tussenstand met nog 9 minuten te spelen beloofde het een spannende slotfase te worden. In de laatste fase wist Ventura Sport ondanks meerdere kansen niet meer te scoren en Atlas nog een keer waardoor de eindstand uitkwam op 14-13. 

Dit betekende het eerste verlies van het seizoen 2016-2017 voor de ploeg van trainer Arthur Buitendijk. De start in het nieuwe jaar 2017 is dus een valse, met name de doelpuntenmachine stokte in deze wedstrijd. Het aantal doelpogingen lag relatief laag voor Ventura Sport en het afrondingspercentage ook. Oftewel een offday qua aanvallend opzicht, verdedigend was het wel in orde met maar 14 doelpunten tegen. Al met al is er nog niets aan de hand, alleen moet de koppositie nu gedeeld worden met Atlas, beide ploegen hebben nu 12 punten uit 7 wedstrijden. Ventura Sport mag zich a.s. zaterdag revancheren tegen Good Luck, de wedstrijd begint om 20.10 uur in Middelharnis. 

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 5, Arco Dalm/Arnold in’t Veld 2, Lennert Leunis/Jolien Berrevoets/Naidja van Aelst en Annemieke van Dongen 1. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.