Slim opladen van elektrische auto’s in Strijen

9

Strijen – De gemeente Strijen heeft voor het beheer en onderhoud van de openbare laadpalen onlangs een nieuw onderhoudscontract afgesloten. In de nieuwe overeenkomst zijn tevens afspraken gemaakt over het faciliteren van Smart Charging op de laadpalen en het gebruik van hernieuwbare energie.

Smart Charging houdt in dat wanneer een elektrische auto wordt aangesloten op een laadpaal, het leveren van stroom plaatsvindt op het meest duurzame en optimale moment. Bijvoorbeeld wanneer er veel aanbod is van zon en wind en er weinig vraag is naar stroom. Op deze manier wordt het mogelijk om alle duurzame energie optimaal te benutten.

Afgesproken is dat zowel de huidige publieke laadpalen als nieuwe geschikt worden gemaakt voor Smart Charging. Tevens stelt de gemeente Strijen haar netwerk van publieke laadpalen open voor tests en onderzoeken op het gebied van het slim en duurzaam opladen van elektrische auto’s.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.