Ventura Sport wint knap van KVK

10

KAPELLE – De lastige uitwedstrijd tegen KVK is knap gewonnen door Ventura Sport. Door deze overwinning kan Ventura Sport zich nu opmaken voor de finale tegen koploper Atlas. Arco Dalm was de gevierde man met 2 doelpunten in de laatste minuten waardoor de 15-17 eindstand op het scorebord kwam.

Trainer Arthur Buitendijk moest zijn ploeg op 2 posities wijzigen, Lennert Leunis en Leanne Brugts vervingen de afwezige Jonah Sanderse en Naidja van Aelst. KVK is een lastige tegenstander met een hoog scorend vermogen, ze scoren namelijk gemiddeld 20 doelpunten per wedstrijd. Verdedigend zat dus de winst voor Ventura Sport en de schutters moesten uitgeschakeld worden. De start was overduidelijk voor Ventura Sport, met een hoge druk in de verdediging startte Ventura Sport scherp aan de wedstrijd, al snel was het 0-4. Met lange aanvallen en een goede rebound wist de ploeg van trainer Arthur Buitendijk de tegenstander te ontregelen. KVK wist zich toch terug te knokken in de wedstrijd en kwam bij 5-5 langszij, vervolgens scoorden de ploegen om en om tot aan 8-8 bij rust.

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft, Ventura Sport liep weg naar 8-12. KVK was hierdoor wederom veroordeeld tot een inhaalrace. Ventura Sport speelde erg geconcentreerd maar kon toch niet voorkomen dat KVK weer de stand gelijk trok naar 13-13. Beide ploegen scoorden om en om tot aan 15-15 met nog 5 minuten te spelen. Het beloofde een spannende eindfase te worden, hierin wist Ventura Sport toch nog het verschil te maken door 2 doelpunten van Arco Dalm. Eindstand 15-17, door deze overwinning blijft Ventura Sport 2e op de ranglijst met nog een wedstrijd te spelen.

De komende weken kan Ventura Sport zich opmaken voor de finale tegen koploper Atlas, op 11 maart komt deze ploeg op bezoek in Strijen. Met 2 punten achterstand begint Ventura Sport aan de wedstrijd en bij winst van Atlas zijn zij kampioen en bij winst Ventura Sport zijn ze gedeeld eerste. Ongeacht de uitslag zal Ventura Sport beslissingswedstrijden moeten gaan spelen voor wellicht beslissing in de poule of voor promotie naar de 2e klasse. Het reguliere zaalseizoen is bijna afgelopen maar word nog verlengd voor Ventura Sport. Net zoals vorig seizoen speelt de ploeg uit Strijen weer mee voor de prijzen en in maart zullen de beslissingen vallen.

Doelpuntenmakers: Annemieke van Dongen/Arnold in’t Veld 3, Siebe Buitendijk/Lennert Leunis Leunis/Arco Dalm/Leanne Brugts en Marlissa Seton 2, Jolien Berrevoets 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.