Collective aankoop zonnepanelen voor inwoners van de Hoeksche Waard

47

HOEKSCHE WAARD – Na het succes van de groepsaankopen collectieve woningisolatie Hoeksche Waard organiseert het Energieloket Hoeksche Waard in het voorjaar haar eerste groepsaankoop zonnepanelen.

Door deelname aan de collectieve groepsaankoop kunnen woningeigenaren eenvoudig en voordelig hun woning verduurzamen door bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen. De actie wordt door het Regionaal Energieloket georganiseerd in samenwerking met de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard, vertegenwoordigd in het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW), en HoekscheWaardDuurzaam (HWD).

Extra voordeel door groepsaankoop    
De collectieve groepsaankoop woningisolatie eind 2016/begin 2017 is een groot succes geweest. Zo’n 250 woningeigenaren vroegen een offerte aan voor minstens 2 isolatiemaatregelen. Dit is voor het Regionaal Energieloket Hoeksche Waard aanleiding om verder te gaan met een collectieve groepsaankoop zonnepanelen. De lente en de zomer zijn in aantocht. Hopelijk kunnen wij profiteren van vele zonne-uren. Dit is dan ook een goed moment om de Hoeksche Waardse woningeigenaren met behulp van het Regionaal Energieloket in de gelegenheid te stellen op voordelige wijze zonnepanelen aan te schaffen. Via de groepsaankoop kunnen woningeigenaren een scherpe prijs voor de aanschaf van de zonnepanelen verwachten. De investering zorgt niet alleen voor de opwekking van duurzame energie en blijvend een lagere energienota, maar kan ook gerealiseerd worden door gerenommeerde Hoeksche Waardse bedrijven, dan wel bedrijven die actief zijn in de regio Hoeksche Waard.

Start van de actie

De verwachting is dat de collectieve inkoop zonnepanelen half mei start. Wij geven aan de actie bekendheid via het Regionaal Energieloket, een advertentie in de huis aan huis krant Het Kompas, de websites van de 5 gemeenten, het SOHW en HoekscheWaardDuurzaam alsook via de sociale media als twitter en facebook.

Vrijblijvend meedoen
Huiseigenaren kunnen zich te zijner tijd vrijblijvend inschrijven om mee te doen via www.regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard. Na de inschrijving ontvangt de woningeigenaar een informatiepakket en een uitnodiging om een afspraak in te plannen met het bedrijf dat de panelen kan leveren. Pas nadat het bedrijf is langs geweest en een persoonlijke offerte heeft uitgebracht, beslist de huiseigenaar of hij definitief mee doet met de actie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.