Wethouder Paulien Tanja zet zwemkampioen Quinn van den Heuvel in het zonnetje

35

Strijen – Dinsdag 21 februari 2017, zette wethouder Paulien Tanja zwemkampioen Quinn van den Heuvel (15) uitgebreid in het zonnetje.

De talentvolle Strijenaar won onlangs tijdens de Nederlandse jeugdkampioenschappen goud op de 200 meter schoolslag.

Tijdens datzelfde NK in Eindhoven pakte Quinn van den Heuvel tevens nog twee bronzen medailles op zijn favoriete onderdeel schoolslag. Respectievelijk op de 50 en 100 meter. ,,En dat hadden eigenlijk ook allebei gouden plakken moeten zijn,” vertrouwde hij wethouder Tanja toe. ,,Maar eigenlijk train ik momenteel met elf uur in de week toch nog te weinig. Ik doe zit schooljaar eindexamen en hoop daarom volgend jaar nóg meer tijd te krijgen om te trainen.”
Hartelijk

Quinn van den Heuvel was vanwege zijn aansprekende prestaties door de wethouder sportzaken uitgenodigd op het gemeentehuis. Hij ging graag op de invitatie in. Samen met zijn opa en oma, vader en moeder en zusje Sosha, werd hij dinsdagmiddag hartelijk ontvangen. ,,Goh Quinn wat leuk, ik ken je eigenlijk al heel je leven, en nu kijk ik letterlijk en figuurlijk tegen je op,” zei Paulien Tanja bij het handen schudden.

Naast de felicitaties ontving Quinn uit handen van de wethouder nog een mooie bos bloemen en een I-tune cadeaukaart. ,,Gezien je mooie prestaties en ambitie ga ik ervan uit dat dit niet je laatste huldiging is. Ik wens je ontzettende veel succes voor de toekomst. En jij trouwens ook Sosha. Want ik begrijp dat jij ook al heel goed kunt zwemmen.”

Foto gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.