Strijenaren waarderen gemeente met een 6,8

87

STRIJEN – Tijdens een recent tevredenheidsonderzoek van de gemeente, blijkt de Strijenaar tevreden. Zij waardeerden hun gemeente met het rapportcijfer 6.8

Uit de rapportage van het -landelijk- onderzoek WaarStaatJeGemeente.nl, blijkt dat de gemeente Strijen op alle onderzochte onderdelen hoger wordt gewaardeerd dan het gemiddelde bij vergelijkbare gemeenten. Vooral op de gemeentelijke dienstverlening scoort Strijen een mooie voldoende: 7,1. ,,De gemeente Strijen doet het enorm goed! We hebben duidelijk de juiste toon te pakken. Het college is dan ook erg blij en trots op die buitengewoon mooie zeven,” stak locoburgemeester Geràldo Janssen zijn blijdschap niet onder stoelen of banken.

Eind vorig jaar deden meer dan 650 inwoners van de gemeente Strijen mee met het periodieke onderzoek Waarstaatjegemeente.nl. Via willekeurig verspreide vragenlijsten werd gepeild hoe de inwoners van Strijen denken over hun woon- en leefklimaat, de gemeentelijke dienstverlening, de zorg en welzijn en de manier waarop de gemeente met inwoners omgaat.

De resultaten van de peiling zijn uiteindelijk vergeleken met de uitkomsten bij andere gemeenten van vergelijkbare grootte, die eveneens aan dit onderzoek hebben meegedaan. U kunt hier het rapport downloaden is het gehele rapport te downloaden. Tevens worden de gegevens geplaatst op de website www.waarstaatjegemeente.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.