Gelijkspel voor Strijen tegen Binnenmaas

117

Strijen – Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van Meeuw Boer, die op 65-jarige leeftijd overleed. Meeuw verrichtte gedurende 50 jaar vele vrijwilligerswerkzaamheden voor Voetbalvereniging Strijen en was bovendien een echte supporter van zowel jeugd- als seniorenelftallen.

Na een indrukwekkende stilte leek Strijen van de kaart en werden ze op felheid afgetroefd door de voor iedere meter vechtende spelers van Binnenmaas, maar echte scoringskansen leverde dit niet op. In de 14e minuut leek Strijen op voorsprong te komen toen na een voorzet van Sharlton Sambo de bal door Gregory Brader binnengewerkt werd. Echter de bal werd gepareerd en scheidsrechter Kraak kon niet zelf waarnemen dat dit vanachter de doellijn gebeurde en de inmiddels veel besproken doellijntechnologie was niet aanwezig aan de Strijense Sportlaan. Wederom Gregory Brader was in de 18e minuut dichtbij een treffer, maar zijn voorzet verdween via de vingertoppen en de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Hierna nam Binnenmaas het initiatief in handen en waren ex-Strijen spelers Sjoerd van der Pers en Sven Post dichtbij de openingstreffer, maar keeper Natoe dos Santos bleek wederom een te grote sta in de weg.
Na rust kwam John Maijers in riante scoringspositie maar zijn slappe inzet was een makkelijke prooi voor de Strijense keeper. Bij Strijen was alleen Sharlton Sambo af en toe lastig voor de Binnenmaas defensie, maar tot het laatste moment moest de Strijense defensie onder leiding van Pascal Burger paraat blijven om geen schade op te lopen.

Na een korte bijtelling voor de nauwelijks voorkomende blessuregevallen in deze uiterst sportieve derby floot uitblinker van de wedstrijd scheidsrechter Kraak uit Piershil voor het eindsignaal en mochten beide ploegen 1 punt bijschrijven op de stand in de met de week spannender worden 2e klasse D.

A.s. zaterdag volgt weer een ouderwetse Hoekschewaardse kraker voor Strijen in een uitwedstrijd tegen runner-up Piershil. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de Heer P.C. Vreeswijk.

Foto: AVEsportfoto.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.