Startschot Strijen 100% naturel

13
Directeur-bestuurder Pluimer van HW Wonen (links) en burgemeester v. d. Meer gaven het startsein voor Strijen Naturel - (Foto: Arie Pieters/HW Wonen.)

Strijen is weer helemaal in beeld. Letterlijk, op de foto’s die de honderden dorpsbewoners hebben ingestuurd voor de Strijenblij Expo. Overal in en om Strijen blijken plekjes, straten, gebouwen en landschappen die volgens de Strijenaren zelf ‘typisch Strijens’ zijn.

De Expo heeft precies gebracht wat hij moest brengen: niet alleen een mooie fototentoonstelling, maar ook een duidelijk beeld van wat Strijen uniek en aantrekkelijk maakt. Met dat beeld voor ogen wil men verder bouwen aan de toekomst van Strijen, onder het motto: Strijen, 100% Naturel. Strijen is gewoon Strijen, een vriendelijk dorp waar het leven puur en goed is, waar de inwoners relaxed zijn en waar pretenties en drukdoenerij ver te zoeken zijn. Dat vriendelijke en pure Strijen verdient een nieuw perspectief, vonden de gemeente en HW Wonen. Een steuntje in de rug om het dorp zo mooi en naturel te houden als het nu is. Daarom wordt de Oranjewijk vernieuwd en worden er in de Julianastraat en Achterstraat 22 nieuwe woningen gebouwd waarvan 7 koopwoningen. Niet om Strijen te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat Strijen ook in de toekomst zichzelf kan blijven.

Krant

Burgemeester Huub van der Meer van Strijen en directeur-bestuurder Ben Pluimer van HW Wonen hebben gezamenlijk het officiële startschot gegeven van Strijen 100% Naturel. Op dinsdag 22 november onthulden zij op de hoek van het Stockholmplein en de Bernhardstraat het verkoopbord als aanloop voor de start verkoop van de 7 woningen die op korte termijn zal plaatsvinden. Daarnaast kregen zij de eerste exemplaren van een informatieve krant over de resultaten van Strijenblij en de introductie van 100% Naturel overhandigd. De krant is voor een deel gevuld met enkele tientallen mooie, leuke en sfeervolle foto’s die deel uit hebben gemaakt van de expositie ‘Strijenblij’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.