Prinsessen en boefjesdans voor peuters!

6

20111229-182945.jpg

Vanaf 24 augustus is Vief Sportief volop aan het dansen met de peuters en prinsessen uit de Hoeksche Waar en de Drechtsteden. Vief Sportief is in augustus gestart met deze vorm van dansen en de behoefte is enorm groot! Inmiddels heeft Vief Sportief meerdere groepen in Papendrecht, Dordrecht, Hendrink Ido Ambacht en Oud-Beijerland en Strijen. Vanwege het enorme succes zal vanaf januari 2012 het lesaanbod van Vief Sportief uitgebreid worden.

Vief Sportief start op maandag 16 januari 2012 met een workshop prinsessen en boefjesdans in OBS De Meerwaarde in Strijen. De workshop bestaat uit tien lessen, met elke week een nieuw thema om op te dansen. De kinderen gaan op ontdekkingsreis om te leren wat ze kunnen met hun lichaam. De bewegingen zijn gebaseerd op de natuurlijke bewegingsdrang van een kind. We dansen rondom thema’s met behulp van boeken en of andere materiaal.

Waarom dansen met peuters?

Peuters houden van bewegen vertelt docent en eigenaresse Sylvia de Lang. Ze zijn volop in beweging en benaderen alles met een open blik. Plezier maken staat voorop en spelenderwijs wordt de totale ontwikkeling van de peuters gestimuleerd. Samen met leeftijdgenootjes iets doen is heel gezellig en belangrijk!

Wat doen ze?

Drie kwartier zijn de peuters in de weer. De peuters krijgen allemaal een eigen plekje in de kring. Een les begint altijd met het wakker maken van het lichaam. Iedere les dansen we rond een thema. Elk thema wordt een aantal weken herhaald en uitgewerkt. Een fantasieverhaal met dans en muziek, variërend van peuterliedjes, K3 tot klassieke muziek. In de lessen wordt gebruik gemaakt van materiaal en muziekinstrumenten die het gevoel voor ritme, maat en melodie bevorderen.

De eerste les start bij voldoende aanmeldingen op maandag 16 januari 2012 van 11.15 tot 12.00 uur in OBS De Meerwaarde in Strijen. De kosten voor de workshop bedragen 65 euro.

Meer informatie is telefonisch te verkrijgen bij de docent Sylvia de Lang, tel. 06-52461472 of via de mail: viefsportief@gmail.com