Schmallenbergvirus rukt verder op

3

Het Schmallenbergvirus grijpt steeds verder om zich heen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in Zuid-Holland 28 meldingen binnengekregen van boeren die vermoeden dat op hun bedrijf dieren zijn besmet.

Schapen, geiten en koeien die het virus bij zich dragen, krijgen mismaakte nakomelingen. Meestal worden de dieren dood geboren, maar als ze nog leven zijn ze niet levensvatbaar. Het Schmallenbergvirus is niet schadelijk voor mensen.

Meldingen

Boeren zijn verplicht een mogelijke besmetting te melden bij de NVWA. Vooral schapenboeren hebben dat tot nu toe gedaan. In onze regio zijn op boerenbedrijven in Brandwijk, Rotterdam-Hoogvliet, Strijen en Berkel en Rodenrijs dieren besmet met het virus.

In heel Nederland gaat het om bijna 250 meldingen van boeren die vrezen dat hun bedrijf is besmet. In 64 gevallen is de ziekte inmiddels aangetoond, 7 meer dan een week geleden.

Bron: Rijnmond.nl

20120120-162535.jpg


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.