Eindrapport brand Moerdijk openbaar

3

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) mag het eindrapport over de chemische brand in Moerdijk vorig jaar definitief openbaar maken.

Het gerechtshof in Den Haag heeft dat vandaag bepaald.

De raad wilde het rapport begin februari publiceren. Chemie-Pack, het bedrijf waar de brand woedde, probeerde publicatie met een stap naar de rechter te voorkomen. Volgens Chemie-Pack staan er fouten in het rapport. De kortgedingrechter was het daarmee vorige maand ook al niet eens.

Chemie-Pack vond onder meer dat de OVV ten onrechte geen onderzoek heeft gedaan naar het optreden van de brandweer en dat een lid van de raad niet onafhankelijk was. Het gerechtshof verwerpt dit. Het bedrijf heeft daarnaast de kans gekregen om onjuistheden in het rapport aan te geven, maar heeft dat vrijwel niet gedaan, stelt het hof.

De OVV is wettelijk niet verplicht ook onderzoek te doen naar de brandpreventie en brandbestrijding. Ook is niet aangetoond dat het bewuste lid, mevrouw Brouwer-Korf, niet onafhankelijk is, aldus het hof.

De raad zal het eindrapport donderdag 9 februari aanstaande publiceren.

(Bron: ANP/Redactie)

20120207-125727.jpg


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.