Eigen structuurvisie Strijen voor beter en levendiger kerngebied

51

STRIJEN – In aansluiting op de provinciale en regionale structuurvisie heeft Strijen haar eigen structuurvisie ontwikkeld.

Deze verschijnt binnenkort op de website van de gemeente en is gemakkelijk toegankelijk en leesbaar.Tegen die tijd is ook bekend wanneer de inspraakrondes plaatsvinden. De recreatieve ontwikkeling van Strijensas neemt in de structuurvisie een belangrijke plaats in. Water, ruimte en natuur vormen de kernkwaliteiten van dit gebied. Deze zullen verder benut worden, o.a. in de vorm van meer fiets-, wandel- en ruiterpaden.

Bij de voorgestelde projecten staat kleinschaligheid voorop, met parallel daaraan beperking van overlast voor dorpsbewoners en bewoners aan toeleidende wegen. De ontwikkeling, waarbij derden worden betrokken, vindt met name plaats in oostelijke richting. De bedoeling is een levend en levendig kerngebied te creëren met een passend woning- en voorzieningenaanbod. Hoewel HW Wonen heeft aangegeven niet in de kleine kernen te investeren anders dan met vervangende huurwoningbouw, ziet het college zeker een taak weggelegd voor HW Wonen.

Vanuit de centrumvisie wordt gewerkt aan verbetering van het woon- en werkklimaat van Strijen. De mogelijke komst van een Aldi supermarkt in combinatie met de bouw van appartementen op de plaats van o.b.s. De Striene is daar een goed voorbeeld van. Er is al een intentieovereenkomst getekend. Naar verwachting zal nog dit jaar de planprocedure worden afgerond. Daarna worden de plannen voorgelegd aan de Strijenaren.

Bron: het Kompas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.