Randweg op tijd klaar

1

‘De Randweg gepolitiseerd’

Het is rustig op en rond de toekomstige Randweg van Strijen. Toch is er niet veel nodig om verantwoordelijk wethouder Van Tilborg over dit onderwerp in de gordijnen te krijgen, zo bleek tijdens de persbijeenkomst van dinsdag 28 februari. De oppositie in de gestalte Partij van de Arbeid en Groen Links blijft hem hierover bevragen.

Voor Van Tilborg is de zaak klip en klaar: ‘Alle benodigde grond is in ons bezit, aan alle voorwaardenis voldaan en nu met volle kracht er tegen aan. Eind 2012 is de Randweg klaar.’ Dat de oppositie voortdurend van de hoed en de rand wil weten, irriteert hem. ‘Zij hebben de Randweg gepolitiseerd en proberen daar munt uit te slaan.’ Jacob Lagendijk van de PvdA denkt
daar genuanceerder over. ‘We praten over heel veel geld. Gemeenschapsgeld, 10 miljoen euro! Vergeet niet dat bij het opstellen van de begroting gerekend werd op subsidie uit de bouw van nieuwe woningen. Die woningen komen er niet dus weg subsidie!

Dat gat moet Strijen nu zelf dichten. Verder heeft het verwerven van de grond een jaar langer geduurd dan ingeschat. Al die tijd ligt de deels aangelegde Randweg er nutteloos maar zeker niet renteloos en onderhoudsvrij bij. Er zit ogenschijnlijk weinig tot geen vooruitgang in. Is het dan zo gek dat wij naar de financiële gevolgen en de voortgang vragen?

Wij zijn pas gerust als in december 2012 de Randweg feestelijk wordt opengeknipt en de kosten binnen de begroting zijn gebleven. Dan hoeven we de wethouder niet meer achter de broek te zitten of ons zorgen te maken over de uitlooptijd tot april 2013. Tot die tijd is voor ons elke dag die we winnen winst.’

Bron: Het Kompas – Albert Schaafsma


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.