Heinenoordtunnel weer open maar nog werkzaamheden

14

Rijkswaterstaat heeft de Heinenoordtunnel (A29) richting Zierikzee/Roosendaal op sinds 9 maart weer vrijgegeven voor vrachtverkeer. De tunnelbuis richting Rotterdam blijft voorlopig voor vrachtverkeer gesloten. De rijrichting Zierikzee/Roosendaal kan open voor vrachtverkeer doordat gestopt is met de noodreparatie en er bij de tunnel extra bluscapaciteit is gerealiseerd.

Gebleken is dat een noodreparatie onvoldoende resultaat oplevert; er blijven nieuwe lekkages ontstaan in nog niet vervangen koppelingen. Daarom zal Rijkswaterstaat vanaf vrijdag 9 maart ten minste een week voornamelijk tijdens nachtelijke uren werken aan de definitieve reparatie van de brandblusleiding. Alle 85 koppelingen van de leiding worden vervangen door nieuwe.

Gevolgen voor het wegverkeer
Tijdens die werkzaamheden zijn in de Heinenoordtunnel richting Rotterdam twee rijstroken afgesloten voor het wegverkeer, één rijstrook is open voor het verkeer, behalve voor het vrachtverkeer. Tijdens de reparatie kan het vrachtverkeer nog géén gebruik maken van de tunnelbuis richting Rotterdam. De tunnelbuis richting het zuiden is dus beschikbaar voor alle verkeer: auto’s en vrachtverkeer.

Data en tijden van de werkzaamheden
Op de volgende data en tijden wordt gewerkt aan de structurele reparatie van de brandblusleiding:
• Zaterdag 10 maart van 19.00 uur tot maandag 12 maart 05.00 uur
• De weekdagen erna van 20.00 uur tot 05.00 uur.

Op dit moment is nog niet bekend tot wanneer de werkzaamheden precies duren.

Handhaven
Met het oog op de verkeersveiligheid zal de politie handhavend optreden in de tunnel. Onverantwoord gebruik van de tunnel moet zoveel mogelijk worden voorkomen.

Meer informatie
Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur).

Persbericht: Rijkswaterstaat


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.