Strijen houdt zich de spiegel voor

0

Strijen houdt zich de spiegel voor.

De gemeente Strijen houdt zich regelmatig de spiegel voor.

Om die reden wordt binnenkort wederom een onderzoek gehouden naar onder meer het functioneren van de gemeente. Twee jaar geleden werd eenzelfde peiling gehouden.

Hoe denkt de Strijenaar over zijn woonomgeving? Wat is zijn oordeel over het gemeentebestuur? Wat vindt hij van de gemeentelijke regels en de dienstverlening aan de gemeentelijke loketten? Het gemeentebestuur gaat wederom op zoek naar de antwoorden. 1.200 willekeurig gekozen inwoners ontvangen binnenkort een brief met vragen. Daarnaast worden bezoekers van het gemeentehuis gevraagd een enquête in te vullen over de dienstverlening.

Belangrijk
Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van de gemeente Strijen, vindt het belangrijk om de mening van de inwoners te weten. ,,We kunnen zelf wel zeggen wat goed gaat en wat niet, maar zo werkt het natuurlijk niet. Het gaat erom wat onze inwoners zeggen. Voor hen doen we het tenslotte.”

Onder de noemer WaarStaatJeGemeente geven respondenten in de vragenlijsten een waardering over een aantal aspecten van de gemeente. Wanneer een groot aantal dit doet, kan de gemeente Strijen op hoofdlijnen de ‘staat’ van de gemeente aangeven. De vragenlijsten van het onderzoek worden ook in een aantal andere gemeenten aan inwoners voorgelegd, zodat de prestaties vergeleken kunnen worden met andere gemeenten.

Bron: Gemeente Strijen