Johannes Passion in Strijen

7

Regionaal Kamerkoor ‘Carmina Amantes’ zal op vrijdag 23 maart 2012 de Johannes Passion van J.S. Bach uitvoeren. De uitvoering vindt plaats in de monumentale Lambertuskerk te Strijen. Het concert wordt mede gegeven in het kader van het 25 jarig bestaan van ons koor.

Carmina Amantes is een projectkoor waar goed geschoolde amateurs op hoog niveau kunnen zingen. Op haar programma staan alle koorwerken, a cappella en met orkestbegeleiding, die zich onderscheiden in kwaliteit en originaliteit, ook de keuze voor de JP van J.S. Bach, getuigt hiervan.
Het orkest bestaat uit spelers die zich hebben gespecialiseerd in de uitvoeringspraktijk van “oude muziek”. Dat zij op historische instrumenten, of verantwoorde kopieën spelen, spreekt voor zich.

Eerder werd door Carmina Amantes ook de Mattheus Passion uitgevoerd, steeds met instrumentale ondersteuning van Concerto d’ Amsterdam, met professionele solisten. Zo wordt ook nu de rol van Evangelist weer vertolkt door Nico van der Meel, in 2011 door het NRC uitgeroepen tot de beste evangelist ter wereld.De JP wordt vaak vergeleken met de MP, die Bach enkele jaren later componeerde. In vergelijking met de MP is de JP zo nu en dan feller, maar ook ingetogener. Klinken er in de MP twee koren en twee orkesten, bij de JP volstaat een klein koor en orkest. Bach volgt vrijwel letterlijk de tekst uit het Evangelie van Johannes. Het accent in de JP ligt minder op het lijden van Jezus. Jezus komt meer over als een krachtige persoonlijkheid die een boodschap te vertellen heeft, dan als het trieste slachtoffer zoals in de MP.

Carmina Amantes hecht er zeer aan om de ingezette traditie om in de eigen regio passiemuziek van hoog niveau te brengen te vervolgen.Hierbij willen wij u dan ook graag uitnodigen voor dit unieke project.

  • Aanvang: 19.30 uur
  • Kerk open: 18.30 uur
  • Kaarten à €25, inclusief koffie/thee in de pauze, zijn te koop bij:

Boekhandel Schouten in Strijen, tel.: 078-6741264 of te reserveren via: info@carmina-amantes.nl

Ingezonden persbericht