Expositie Merck toch hoe sterk

4

De luchtwachttoren bij Strijensas.

De oudheidkundige vereniging Het Land van Strijen heeft in de maanden april en mei een bijzondere expositie in het smederijmuseum met als titel Merck toch hoe sterk.

Het thema slaat op de verdedigingswerken in het zuidelijke deel van de Hoeksche waard. De expositie, die uit meer dan 200 foto’s en een dertigtal oude kaarten bestaat, geeft een duidelijk beeld van de verdediging langs de oevers van het Hollandsch Diep. Vanaf de Spaanse tijd tot aan de jaren na de Tweede Wereldoorlog.

De aanleiding voor de expositie is de restauratie van de luchtwachttoren die in de Mariapolder boven op de dijk op een kazemat staat. Op een later tijdstip wordt deze toren ook voor het publiek toegankelijk. De toren is één van de laatst overgebleven verdedigingswerken uit de koude oorlog in de jaren 50 en begin 60 van de vorige eeuw.

De expositie wordt geopend op zaterdag 14 april om 11.00 uur door burgemeester aart-Jan Moerkerke en is te zien op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur aan de Kerkstraat 47 in Strijen.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.