Koninginnedag in Strijen

24

Koninginnedag in Strijen.

Ook dit jaar heeft de Oranjevereniging Strijen weer een programma samengesteld voor jong en oud.

Het bestuur is erg blij dat de Oranjevereniging sinds haar oprichting in 1925 nog steeds leeft bij de inwoners van Strijen. De Oranjevereniging zet haar beste beentje voor om elk jaar weer vele activiteiten rondom 30 april te organiseren. Ook dit jaar is weer een programma opgesteld waarin aan jong en oud aandacht is besteed. Door uw aanwezigheid en deelname laat u zien waarin een klein dorp als Strijen groot en gezellig kan zijn. Alle Strijenaren worden opgeroepen om massaal op 30 april de vlag met oranjewimpel uit te hangen.

Met veel plezier presenteert het bestuur hieronder het programma voor 30 april, 4 en 5 mei 2012.

Programma maandag 30 april 2012

09.30 uur Aubade op het plein bij gebouw Salvatori.

09.50 uur Gekostumeerde optocht door het dorp; thema: “ Ik hou van Holland! ”
route: vertrek bij gebouw Salvatori-Oude Havenweg-Oranjestraat-Bernhardstraat-Irenestraat-Julianastraat-Trambaan-Oude Havenweg.
Er zijn mooie prijzen te winnen voor de mooiste creaties en na afloop is er traditiegetrouw een traktatie voor alle kinderen.

10.30 uur Ballonnenwedstrijd
Op het plein bij gebouw Salvatori worden aan alle kinderen helium-ballonnen uitgedeeld. Aan elke ballon zit een kaartje waarop de kinderen hun naam en adres kunnen schrijven. Om ongeveer 10.45 uur zullen we met elkaar de ballonnen oplaten. Degene van wie de ballon de grootste afstand heeft afgelegd, wint een mooie prijs. Wat zal het een vrolijk gezicht zijn als al die kleurige ballonnen vanuit Strijen opstijgen!

10.30 uur Vrijmarkt
In samenwerking met de winkeliersvereniging zal deze markt voor jong en oud plaats vinden in de Kerkstraat.

10.30 uur Striense Oldtimers
Gelijktijdig met de vrijmarkt start op de parkeerplaats bij gebouw Salvatori een grootse oldtimershow. Veel Striense oldtimers van allerlei aard maar ook prachtexemplaren uit andere streken zijn hier te bewonderen.

Optredens op het podium bij gebouw Salvatori

11.45 uur Goochelshow door de Kampioensgoochelaar “ JAN ”
De beroemde kindergoochelaar Jan Koster geeft een fantastische show. De verwachtingen mogen hooggespannen zijn want Jan Koster is zowel door de vakjury als door de kinderjury uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Kindergoochelen 2011!
z.o.z.

14.00-15.00 uur BOING
De Striense slagwerkgroep BOING groeit nog steeds en laat ook dit jaar weer zien en vooral horen wat met slagwerk allemaal mogelijk is.

15.15-16.00 uur Esmée Goudswaard en Johan Boelrijk: Striense stemmen brengen sfeer
Johan Boelrijk is al bekend van sfeervolle optredens in voorgaande jaren op het Oranjepodium. De Striense Esmée Goudswaard heeft ook al diverse succesvolle optredens in ons dorp en regio op haar naam staan. Speciaal ter gelegenheid van de koninginnedagviering hebben zij de handen ineen geslagen en geven zij samen een fantastisch optreden.
Striense stemmen om trots op te zijn!

16.15-17.15 uur Shantykoor Vlaardingen
Terug naar vroeger tijden, meezingen en meedeinen op de golven van de muziek. Het Vlaardinger shantykoor neemt u graag op sleeptouw.

17.30-19.00 uur Woodwind
Dit jaar sluit de band Woodwind het muziekprogramma af met een spetterend optreden. Anderhalf uur lang kunnen we genieten van deze energieke en swingende band.

22.00 uur Grootse vuurwerkshow
Het wordt bijna een traditie: we gaan de dag afsluiten met een prachtige vuurwerkshow op het evenemententerrein Molenschaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.