Strijen mist meer kansen dan CWO 2-3

23

Strijen heeft heeft zijn wedstrijden in de compititie afgesloten met een 2-3 nederlaag tegen het vlaardingse CWO. De bezoekers hadden tegen Strijen nog wat te vereffenen gezien de thuis nederlaag van 0-2. CWO wat een technisch goede ploeg is heeft de koplopers alle twee thuis verslagen en ook tegen SHO werden zij de winnaars. Strijen wist dus eigenlijk wel wat hun te wachten stond.

De overwinning van CWO op Strijen was een wedstrijd van de gemiste kansen. De uitslag had even goed 7-7 kunnen staan gezien de mogelijkheden voor beide ploegen. Zelfs twee toegekende strafschoppen voor de bezoekers werden niet benut , of je kunt ook zeggen goed keeperswerk van Dominique van Duijn voorkwam dat CWO al had gaan rusten met een voorsprong van 0-4. Waren zij zo sterk of Strijen zo zwak? Niets was minder waar, Strijen heeft voor rust een legio van mogelijkheden gehad om mee te gaan in de score maar vezuimden om de kansen die zij kregen te verzilveren. Enerzijds door ook aan de kant van CWO goed keeperswerk van Maurice de Groot die zelfs gestrekt nog een bal uit de kruising ranselde maar anderzijds ontbrak de scherpte in het afronden. Diverse malen doken de voorwaartsen van Strijen alleen op de keeper af maar er werd niet gescoord. Soms door zelf te willen scoren daar een balletje breed zeker tot score had geleid.CWO wat in Patrick Medina (sterk achterin) en Miloud Bel-Hassani (gevaarlijk opkomende rectsback) de beste mensen had waren op het gebied van afronden attenter door twee intikkers van Hassani, mogelijk gemaakt door twijfel en slechte communicatie achterin bij Strijen.Tel daarbij op de twee gemiste strafschoppen voor CWO dan hadden zij de wedstrijd al vroeg kunnen beslissen.

Na rust een zelfde beeld, een sportieve wedstrijd waar voor beide ploegen niets meer op het spel stond en zij vrijuit konden ballen en daardoor veel kansen creëerden. CWO nam door Eugene Simons ( vroeger gespeeld voor Strijen) een 0-3 voorsprong waarna Strijen vond dat het zo wel zat was en wat meer druk op de bezoekers ging uitoefenen. Strijen wat in Dennis Knuppe, Ramon Barendregt en Nils Fortuin zijn betere mensen had, konden naar hartenlust combineren wat leidde tot even zo vele kansen als voor rust.

Maar verder dan 2-3 kwamen zij niet. Een prima combinatie van Dennis Knuppe met Hans Stoop was de oorzaak van de 1-3, doelpunt Knuppe, en een fenomenaal genomen vrije trap van laatst genoemde, die de bal vanaf randje zestien in de kruising kromde ( 2-3 ) waren de laatste wapenfeiten van Strijen wat zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie waarin zij als eerste FC Breukelen tegen zullen komen. Trainer Geert Meyer wisselde dan ook uit voorzorg en liet sommige spelers niet spelen vanwege deze belangrijke wedstrijden. Na afloop van de wedstrijd tegen CWO was dan ook niemand teleurgesteld gezien de gecreëerde kansen, en voor het publiek was er toch een leuke aantrekkelijke wedstrijd neergezet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.