Strijen doet goede zaken in Breukelen

15

Strijen wat zijn eerste nacompetitie wedstrijd voor promotie naar de eerste klasse moest spelen in en tegen Breukelen, wat speelt voor behoud van haar eerste klassersschap. De gele kanarie’s heeft zich in een goede uitgangs positie gemanuvreerd door met een 1-1 gelijkspel huiswaarts te keren.

Een heerlijke voetbalmiddag waar beide ploegen goed spel lieten zien en bereid waren om het publiek een wedstrijd te laten zien waar wel degelijk wat op het spel stond. Eerst een wat afwachtend Strijen om te kijken waar toe Breukelen in staat was, daarna twee ploegen die duidelijk op de winst uit waren. Strijen wat vanuit een gesloten verdediging voetbalde kon van achteruit met lange passes zijn voorwaartsen bereiken en kon zowaar al in de eerste minuten gevaarlijk worden. De ploeg die vier basisspelers mistte moest het doen met een geïmproviseerde voorhoede met in de spits Kevin Theuns (ook niet geheel topfit) en op de vleugels Sjoerd van de Pers en Rolf de Man. Het is daarom al heel knap dat zij totaal niet de mindere waren dan Breukelen. Strijen wat in de beginfase al de eerste kansen kreeg, en totaal niet onder de indruk was van Breukelen, had met wat meer overzicht al vroeg in de wedstrijd kunnen scoren ( van de Pers en Theuns) Op het middenveld was Dennis Knuppe weer in ouderwetse vorm en dat betekent dat er maar weinig mensen zijn die hem kunnen stoppen. Beide tegenstanders op het middenveld na de wedstrijd met geel op zak.Hij was het ook die aan de basis stond van de voorsprong die Strijen gewoon afdwong in deze fase van de wedstrijd. Een op maat gegeven voorzet van Knuppe die knap werd doorgekopt door Kevin Theuns voor de voeten van Jeroen Roelof die fraai afrondde. 0-1 Breukelen wat nu alle registers moest opentrekken en vol op de aanval ging spelen en daarmee tegelijkertijd Strijen in de positie bracht wat het zo graag wilde. Verdedigend de boel opvangen en dan op de counter gevaarlijk worden. Een heerlijk spelletje om naar te kijken met kansen over en weer.

Breukelen met een bal op de paal en een boogbal op een leeg doel hadden een beter lot verdiend maar ook de kansen voorTheuns (kopbal net naast) en Nils Fortuin met een schot uit de rebound wat ternouwernood door de keeper werd gekeerd waren ook niet kansloos. Na de thee een even spannende strijd van twee ploegen die er voor gingen en het was Breukelen die met wat hoge voorzetten de boel achterin bij Strijen wilde breken omdat ze combinerend weinig kans hadden tegen de gedegen verdediging van Strijen, wat onder leiding van Hans Stoop zijn mannetje stond. Toch was het Breukelen wat het gaatje vond door een van links genomen corner, die op het hoofd van Rick de Lange(zijn naam zegt het al) die hoog boven iedereen uitkwam en de bal met een fraaie knik tussen twee op de doellijn staande verdedigers kopte en de gelijkmaker liet aantekenen. 1-1 Daarna nog diverse kansen over en weer in deze overigens sportieve wedstrijd onder de uitstekend leidende scheidsrechter Roland van der Hilst, die twee goals afkeurde, voor beide ploegen 1 , maar waarin niet meer werd gescoord.

Strijen kan terug kijken naar een uitstekende wedstrijd waarin zij misschien wel de beste kansen hadden maar niet in de volle winst konden omzetten.Wel lieten zij zien dat zij op het niveau van de eerste klasse aardig mee kunnen komen. Voor aankomende zaterdag waarin Strijen waarschijnlijk op volle sterkte kan aantreden, zullen zij laten zien dat Breukelen een tandje bij zal moeten zetten anders moeten zij hun degradatie onder ogen moeten zien.

Man van de wedstrijd was met grote voorsprong Dennis Knuppe.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.