Ventura Sport wint eerste wedstrijd

8

STRIJEN – Korfbalvereniging Ventura Sport uit Strijen heeft zaterdag 8 september haar eerste thuiswedstrijd omgezet in winst. Het spel tegen NIO was niet goed, maar uiteindelijk leverde het wel punten op. Het duurde erg lang voordat het beslissende gat geslagen kon worden. De einduitslag werd 16-11.

Ventura Sport startte redelijk in de hitte, die wel degelijk invloed had op het spel. Vanaf het begin was het duidelijk dat Ventura Sport de betere ploeg was. De jonge ploeg nam ook iedere keer de leiding, met Lennert Leunis en Joanieke Seton op de plek van de geblesseerde Yves Katbahadour en de afwezige Danielle Schelling. In een kabbelende wedstrijd met een niet al te hoog tempo kwam de ruststand van 6-3 op het scorebord.

Na rust werd er eigenlijk om en om gescoord, Ventura Sport was niet bij machte om het gat groter dan 3 punten te maken. Het duurde namelijk erg lang voordat het verschil gemaakt kon worden, onder aanvoering van Jonah Sanderse was Ventura Sport eindelijk in staat om het gat van 4 punten te maken.

Zaterdag 15 september speelt Ventura Sport uit om 16.00 uur tegen Scheldevogels uit Bergen op Zoom. Deze tegenstander heeft tot nu toe nog geen punten weten te vergaren.

Bron: Venturasport