Strijen wint moeizaam van Spirit

4

Strijen heeft op een zwaar veld en zeer koude omstandigheden een moeilijke overwinning behaald op Spirit.

De gasten uit Oudekerk a/d IJssel waren niet van plan zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Zij begonnen dus vol goede moed en met aanvallend voetbal, alleen de combinatie’s strandden veelal al ver voor de zestien meter van Strijen. De kanarie’s starten met de formatie die weer was aangevuld met Hans Stoop (na hamstring blessure) dus eigenlijk op volle sterkte. Met vlotte combinatie’s vanuit het midden met de technisch begaafde Dennis Knuppe en de hardwerkende Kevin Theuns, probeerden zij de voorwaartsen te bereiken waar de ijverige Ramon Barendregt en Mark Stam zich steeds van wisselende positie’s voorzagen. Spirit moest volle bak verdedigen en had daar eigenlijk weinig moeite mee.Het werd dus een gevecht op het middenveld met weinig echte kansen voor beide ploegen. In de defensie van Strijen viel de overal aanwezige Gregory Brader op als een niet te passeren verdediger die liet zien dat hij een vaste waarde is geworden in de achterste linie.

Na rust een zelfde spelbeeld alleen het weer werd er niet beter op, het veld werd zwaarder en het zag er dan ook naar uit dat het een typische 0-0 zou worden. Alleen trainer Geert Meyer dacht daar even anders over. Na de wissel van Kevin Theuns en Sven Post waren het de invallers Nils Fortuin en Gerben de Winter die de aanval nieuwe inpulsen moesten geven. Het was dan ook uitgerekend de talentvolle Nils Fortuin die met een van zijn eerste balcontacten langs de rechterkant doorbrak en een goede voorzet losliet die op een zeer fraaie wijze scheppend met het hoofd door Ramon Barendrecht werd omgezet tot een 1-0 voorsprong . Wie dacht dat dat de verlossende treffer zou zijn voor Strijen kwam bedrogen uit want de voorsprong leidde niet tot het veranderen van het spelbeeld. Wel met wat meer kansjes voor Strijen die niet werden verzilverd.Dus tot aan het einde heen en weer voetbal met weinig creatief spel.Met een in de laatste minuten een nog aandringend Spirit wat zichzelf nog 1 kans zag creeeren maar deze kopbal werd op miraculeuze wijze door Dominique van Duijn op de doellijn gekeerd.

Een wedstrijd die best het aankijken waard was, maar de toeschouwers werden er niet echt warm van en na het laatste fluitsignaal trokken zij dan ook massaal naar de warme punch. Strijen wat zich wat vaster op de vierde plaats nestelde en volgende week tegen het op de ena laatste plaats bivakkerende Pernis de eerste helft van het seizoen gaat afsluiten, had zich misschien een wat andere positie voorgesteld maar gezien het vertoonde spel mogen zij nog steeds niet klagen en ligt nacompetitie nog in het vooruitzicht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.