Strijen van start met moeizame overwinning op C.W.O. 1-0

6

Strijen heeft zijn eerste thuiswedstrijd gewonnen op een tegenstander waar gezien vorig seizoen nog wat op goed te maken was. De wedstrijd werd toen thuis met 0-2 verloren. Het Strijen van nu met de nieuwkomers had een flitsende frisse start in de voorbereiding met knappe overwinningen op sterke tegenstanders. Daarna stokte de dadendrang met uitschakeling in de beker.

De sterke start van het begin is veranderd in slordig en zoekende naar een nieuw spel systeem, waar sommige spelers nogal wat moeite mee hebben. Zo ook tegen de bezoekers uit Vlaardingen, die met een haast compleet nieuw elftal aantraden, wist Strijen niet zijn stempel op de wedstrijd te drukken. C.W.O had in de eerste helft de kansen die de wedstrijd al voortijdig had kunnen beslissen. Zeker drie opgelegde kansen werden niet benut. De kanaries konden daar weinig tegenover stellen en ondanks het harde werken van Jan Jaspers en Michael Slingerland, bleven doelrijpe kansen uit.

Na rust, zonder de geblesseerd uitgevallen Jan Jaspers, een zelfde beeld van een heen en weer golvend spel waarin beide ploegen wel voor de winst gingen. Een kans voor Sven Post die alleen op de keeper kon opstomen ging verloren door dat hij op de bal ging staan, waarschijnlijk door het te hoge gras, en zodoende een voorsprong voor Strijen om zeep hielp. De overigens goed leidende scheidsrechter Korsius vond het na rust tijd om met wat kaarten te gaan strooien hoewel sommige wel op zijn plaats waren. Dit leidde zelfs tot een rode kaart voor de Strijense Sven Post (2x geel) en een directe voor Cetinka Cana van C.W.O. De felheid bleef echter in de wedstrijd en het was dan ook C.W.O wat uiteindelijk in 79e minuut zijn eigen ondergang in leidde door een overtreding te maken op Michael Slingerland net buiten de zestien meter. De voor Jaspers ingevallen Mark Stam eiste de bal op en zorgde met een strakke schuiver langs de muur voor de bevrijdende 1-0 voor Strijen. Met een uiterste inspanning kon doelman Galina Fortes de bal nog toucheren maar via zijn vingertoppen en de paal belandde de bal in het net. Het was licht tegen de verhouding in en de Vlaardingers waren even van slag en konden van geluk spreken dat hun doelman nog twee knappe reddingen verrichte op inzetten van Slingerland en Sjoerd ven de Pers anders had er zelfs een geflatteerde uitslag op het bord gestaan.

Strijen heeft de eerste drie punten binnen en zal de komende wedstrijden wat secuurder moeten gaan voetballen wil het ongeschonden het begin van de competitie doorkomen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.