Dekentjes breien voor Roemenië bij Naald & Draad in Strijen

2215

Naald en Draad in de gemeente StrijenOLYMPUS DIGITAL CAMERA gaat in samenwerking met de Stichting “Zie de mens” uit Strijen deze actie opzetten. Vrijwilligers van deze stichting gaan 2-3 keer per jaar naar Roemenie om daar diverse artikelen te schenken aan mensen die dat erg hard nodig hebben. Denk hierbij aan levensmiddelen, kleding, speelgoed etc. Naald & Draad heeft geïnformeerd naar wat zij als actie konden opzetten om ook te helpen. Naald & Draad hoorde dat er ( nog steeds ) veel behoefte is aan dekens.

In 2011 heeft Naald & Draad deze actie ook gedaan en in totaal zijn er toen ruim 3200 lapjes ingeleverd en 15 complete dekens !!! De bedoeling van de actie word dus om zoveel mogelijk gebreide dekens bij elkaar te krijgen. Omdat een deken erg groot word willen wij zoveel mogelijk gebreide lapjes van  20cmx20cm bij elkaar  krijgen.Van deze lapjes worden dan door de vrijwilligers van de stichting dekens gemaakt.

Deze lapjes mogen in alle kleuren en u mag zelf kijken wat voor steken u gebruikt ( liefst niet te open), als de afmeting maar 20cmx20cm is.Deze afmeting komt erg nauw omdat de lapjes aan elkaar gezet moeten worden en als het ene lapje groter is dan de ander kunnen deze niet gebruikt worden.Mocht u een complete deken willen maken dan kan dat natuurlijk ook! Voor een complete deken moet u de afmeting 1.40 bij 2.00 aan houden.

  • Mocht u ons willen helpen met het breien van de vierkante lapjes: houd u dan a.u.b. de afmeting 20 cm bij 20 cm aan.
  • Als u ons wilt helpen en een complete deken wil breien/haken : houd u dan a.u.b.   de afmeting 1.40 bij 2.00 aan.

Bij Naald & Draad vind u een verzameldoos voor de lapjes.

Jeanette en Suzanne van Naald & Draad hopen dat u ons weer gaat helpen met breien zodat we vele mensen in Roemenie kunnen verblijden met een deken!!   En deze hebben ze erg hard nodig!! Via de site www.naaldendraad.net en www.strijen.info l word regelmatig de stand vermeld van het aantal lapjes die op dat moment binnen zijn. Ook kunt u ons volgen via Facebook door hier te klikken

Alvast heel erg bedankt voor u hulp!! En heel veel brei plezier!!

JEANETTE EN SUZANNE


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.