De Schlögl piano van een 86-jarige mevrouw

179

hoekschBegin april 2014 ben ik, Annette de Heus gestart met HoekschGoed. Via mijn website www.hoekschgoed.nl bemiddel ik in de verkoop van uw tweedehands goederen in de Hoeksche Waard. Daarbij werk ik volgens het motto ‘Doe goed met HoekschGoed’. Doe goed voor jezelf, een ander, de maatschappij/het milieu en/of een Goed Doel.

Periodiek publiceert Strijen.info een redactioneel stukje over ‘een goed’ van HoekschGoed.

 

De Schlögl piano van een 86-jarige mevrouw

Naamloos

Voor mij is het leuke van het werken met HoekschGoed niet alleen het bezig zijn om te bemiddelen in de verkoop van gebruikte goederen maar zeker ook de verhalen achter de mensen en de goederen.

Ik werd een poosje terug gebeld door een hele vriendelijke wat ouder klinkende mevrouw. Ze gaf aan dat ze nog diverse ‘mooie spullen’ op zolder had staan die ze graag kwijt wilde. Ze vroeg me of dat ze het goed begrepen had dat HoekschGoed voor haar de verkoop zou kunnen verzorgen?

Ik heb een afspraak met haar gemaakt en ben bij deze mevrouw langs gegaan om naar haar spullen te kijken. Ze had me aan de telefoon verteld dat ze 86 jaar was maar toen ik haar zag bedacht ik me dat ik haar leeftijd misschien toch wel verkeerd verstaan had. Zo energiek heb ik nog maar weinig mensen van die leeftijd gezien!

Omdat bij ons allebei die morgen een “slimme” energiemeter geïnstalleerd was hadden we direct een leuk gesprek. Van de slimme meter ging het gesprek over op alledaagse dingen en van dit punt weer over op het leven van deze mevrouw.

Ze vertelde me dat ze sinds een aantal maanden alleen woonde na het overlijden van haar man. Ze waren altijd vier handen op één buik geweest en deden alles samen, zeker in de tijd van haar man zijn pensioen. Als je alles samen doet en je partner verliest voelt dat als een groot gemis.
Waar ik sterk door gegrepen werd is dat deze mevrouw me vertelde twee van haar kinderen op tiener leeftijd te zijn verloren. Ieder huisje heeft zijn kruisje maar ik was zeer onder de indruk door hetgene deze mevrouw me vertelde. Ik voelde dan ook heel veel bewondering voor de hoeveelheid liefde en positiviteit welke deze mevrouw me toonde.

Ik als “wildvreemde” liet mijn hart door deze lieve mevrouw stelen..

Ze is ontzettend gastvrij en biedt me van alles aan, een kop koffie met een bonbon of misschien wat anders?
En dan vraagt ze me of ik haar misschien ook kan helpen met de verkoop van de piano? Deze prachtige zwarte hoogglans Schlögl piano van haar man staat in de woonkamer. De piano waar eigenlijk alleen maar door haar man op gespeeld is. Alle fotolijstjes staan er nog precies hetzelfde op als toen..
Het doet haar aan de ene kant pijn om de piano weg te doen gelet op alle herinneringen, maar zij speelt zelf geen piano. Eigenlijk wil ze graag nieuwe vloerbedekking en staat de piano daar een beetje voor in de weg. Na er lang over nagedacht te hebben wil ze de grote stap nemen en er iemand anders blij mee maken.

Een piano is nu niet direct een product dat ik normaal gesproken zou opnemen in het assortiment van HoekschGoed. Maar na ons openhartige gesprek als ook de warmte en liefde die deze mevrouw uitstraalt en geeft aan andere mensen kon ik niet anders dan ‘ja natuurlijk!‘ antwoorden.

Deze keer heb ik de piano als te verkopen goed gekozen om een stukje over te schrijven. Waarom? Omdat deze mevrouw zo veel indruk op me gemaakt heeft door open naar me te zijn over haar leven, dat ze veel verdriet heeft maar ook verder moet met haar leven. Als ik haar daar misschien ook maar een héél klein stukje bij kan helpen door voor haar de piano te verkopen doe ik dat graag!

Ik ga zeker nog een keer op bezoek bij deze mevrouw om samen thee te drinken en te genieten van haar pakkende maar mooie verhalen over het leven. Wie weet mag ik dan wel haar nieuwe vloerbedekking komen bekijken!

Nieuwsgierig naar deze schitterende piano?
http://www.hoekschgoed.nl/categorie/detail/piano-schlogl

Tot volgende keer!

Groet,
Annette de Heus

annet

hoeksch