Sterrenchef Niven Kunz met 8020 bij d’Ouwe Have in Strijen

64

likeur niven ISTRIJEN – Niven Kunz is niet alleen de jongste, maar ook een van de meest actieve Nederlandse sterrenchefs. Bij Slijterij d’Ouwe Have van Cees de Kreek is nu een op kleine schaal in Schiedam gestookte – likeur van Westlandse aardbeien (Strawberry Gold) te bestellen. Over een kleine maand volgt de frambozenvariant.

Als geen ander weet de sterrenchef uit Rijswijk groente hip én toegankelijk te maken. Dat kan vanaf nu ook thuis. Vorige maand is zijn kookboek NIVEN 80/20 feestelijk gelanceerd in Club AIR in Amsterdam. Het
eerste exemplaar overhandigde hij aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije*** waar hij als achttienjarige zijn loopbaan begon. Zijn motto: ‘’Ik wil dat 80/20 normaal wordt, ook in de Hoeksche Waard’’, aldus Kunz.

‘’Er mag best wel wat veranderen aan de Nederlandse eetgewoonten. Op de markt in Strijen krakend verse asperges vinden en denken: oeh, daar serveer ik een heel klein stukje lamsvlees bij. In de supermarkt nieuwe aardappelen rode en bietjes uit Hollandse klei kopen. Wij moeten laten zien dat groenten ook lekker kunnen zijn. De Hoeksche Waard staat bekend om hun streekproducten en landbouw, laten we hier nu ook gebruik van gaan maken’’, aldus Niven Kunz. Op 20 september is hij met zijn kookboek en likeur in Strijen voor een proeverij.

Toegang tot de proeverij is gratis en de locatie is Slijterij d’Ouwe Have gevestigd aan Oude Havenweg 6 in Strijen. Voor meer informatie hierover adviseren wij zijn Twitteraccount @NivenKunz in de gaten te houden.

Niven
Niven Kunz – Foto gemaakt door Daniel Maissan

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.